VIDEO Actiunea de repopulare cu păstrăv a apelor Cernei continua

Direcţia Silvică Caraş-Severin a derulat, în această perioadă, o amplă acţiune de repopulare a apelor de munte din judeţ cu păstrăv indigen. 20.000 de puieţi au fost eliberaţi, în această toamnă, în râuri precum Cerna, Bistra şi Bârzava dar şi pe cursuri de apă mai mici.
 https://youtu.be/o7Z2Vj9zpho
Râul Cerna, în amonte de staţiunea Băile Herculane, este una dintre zonele unde specialiştii Direcţiei Silvice au eliberat păstrăvi indigeni. În total, pe Cerna au ajuns, în această toamnă, 4.000 de puieţi.
 
Acţiunea de repopulare, atât pe Cerna cât şi pe celelalte cursuri de apă, s-a desfăşurat în condiţii optime, mai ales că s-a folosit, acum, o altă metodă faţă de cea folosită în anii precedenţi. Repopularea cu păstrăv a apelor de munte a fost reluată, în Caraş-Severin, în urmă cu 3 ani.
 
Puieţii au fost achiziţionaţi de la o crescătorie din Vâlcea însă, de anul viitor, Direcţia Silvică Caraş-Severin va avea propriile exemplare pentru repopulare.
 
Specialiştii atrag atenţia că pescuitul la păstrăv se poate practica doar în anumite perioade şi în anumite condiţii impuse de lege.

Comentarii

comentarii