VIDEO Adio apa cu cisterna la Doman si Secu – Cartierele mărginaşe ale Reşiţei vor avea apă şi canalizare

doman 24 aug 07 (17)Locuitorii din Secu, Doman, Cuptoare si Moniom vor beneficia până la sfârşitul anului de apă curentă şi canalizare printr-un proiect guvernamental.
Chiar săptămâna aceasta s-au semnat contractele de finanţare pentru realizarea lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare în aceste cartiere şi totodată se vor face achiziţii pentru demararea lucrărilor.
Autorităţile locale au tot cerut iniţial sprijin la guvern pentru a oferi astfel de facilităţi locuitorilor din cartierele mărginaşe. Şi pentru că nu s-au dat bătuţi rezultatele au apărut.
Deşi în anii precedenţi s-a încercat să se realizeze această necesitate a lumii civilizate, finanţările europene s-au împotmolit datorită birocraţiei cu acte şi în cele din urmă s-a recurs la atragerea de bani guvernamentali.
Aceste investiţii nu s-au putut realiza pe bani europeni deoarece aceste localităţi sunt poziţionate la o distanţă necorespunzătoare pentru un astfel de proiect iar un dezavantaj il constituia şi faptul că aceste comunităţi sunt mici iar acest lucru a făcut să fie respinse demersurile de către comunitatea europeană.
Banii au fost alocaţi de către guvern prin Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments