VIDEO Alegerile s-au încheiat, declarații de la beligeranții din taberele PSD și ACL

În Reşiţa rezultat incredibil al candidatului ACL Klaus Iohannis, acesta a câştigat municipiul reşedinţă al Caraş Severinului cu 55%, în timp ce candidatul PSD a obţinut la Reşiţa 45%. Rezultatele sunt date de numărătoarea paralelă a ACL Caraş Severin. Rezultatul a fost confirmat de vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde. Apoi, au urmat rezultatele anunțate de la București, declarația de înfrângere a lui Victor Ponta.

Deci, avem un rezultat, avem un nou președinte: Klaus Iohannis.

Imediat după aflarea primelor rezultate în sediul PSD județean, preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, s-a declarat decepţionat de rezulatul votului însă apreciază că Victor Ponta va obţine victoria la o distanţă mică:

„Eu personal sunt decepţionat de acest scor! Privesc cu tristeţe spre proiectele pe care le-am demarat în Caraş-Severin. Şi nu ştiu ce finalitate pot să aibă. Însă, viaţa merge înainte şi părerea mea este că rigurozitatea lui Liviu Dragnea poate avea succes pentru că apariţia publică pe care a avut-o l-a indicat ca şi câştigător pe Victor Ponta, e drept la o diferenţă mică. Şi Iohannis şi Băsescu s-au legat de instituţii ale statului cu care şi-au rezolvat problemele. Poate că şi de data aceasta se va întoarce totul împotriva lor şi aşa cum au câştigat la o diferenţă minimă în 2009, poate că o să câştige Victor Ponta la o diferenţă minimă de data aceasta”.

În discordanță totală cu atmosfera de la sediul PSD, la sediul ACL, era mare veselie și aveau de ce, doar aveau un câștigător.

[youtube id=”Em3Bqx5yYA4″]

Marcel Vela, preşedintele ACL Caraş-Severin, a spus că pentru victoria lui Klaus Iohannis, se bazează pe rezultatele din diasporă şi speră ca România să devină o ţară normală, o ţară cu un altfel de preşedinte. Vela a spus că: ,,Dacă trendul în România nu se confirmă şi se păstrează aceeaşi paritate între ora 19.30 şi 21.00 este evident de luat în seamă şi votul din diasporă, vot care este covârşitor pentru candidatul Alianţei Creştin-Liberale. Asta înseamnă că suntem optimişti, indiferent de trendul înregistrat între 19.30 şi 21.00, dar după estimările analiştilor aţi văzut că trendul este în favoarea lui Iohannis. Am ajuns la finalul acestor alegeri în care, sperăm noi, ca totul să fie bine, şi România să devină o ţară normală, o ţară cu un altfel de preşedinte, o ţară în care, dacă de-atâta vreme s-a semănat vânt şi s-a cules furtună, după 25 de ani să avem perspectiva, şi privilegiul şi bucuria să semănăm grâu şi să culegem pâine”.
Declarații legate de alageri și rezultat, a făcut și președinta PDL Caraș Severin, deputata Valeria Schelean.

De asemeni, președintele BEJ Caraș Severin, judecatorul Rustin Ciasc, a făcut unele declarații legate de turul doi al alegerilor.

Mai multe amănunte puteți afla privind materialul video de mai jos.

Comentarii

comentarii