VIDEO Angajaţii CET 2010 Resita, îşi vor salariul restant

CET E (21)Aproximativ 50 de angajați ai CET au venit în faţa Primăriei din Reşiţa pentru a-şi cere drepturile salariale. Deşi sunt conştienţi că CET-ul a intrat în insolvenţă aceştia se tem că nu-şi vor mai primi salariile pe luna trecută şi pe luna aceasta. Angajaţii prezenţi în faţa instituţiei autorităţii locale îşi cer doar ce li se cuvine. Au precizat că-şi vor căuta un loc de muncă dar nu vor să piardă un drept al lor pentru care au muncit. De altfel, 60 dintre angajaţii companiei au primit deja preaviz de concediere.
Din drepturile salariale oamenii au precizat că ar avea de primit cam 18-20 de milioane de lei fiecare, bani pe care nu vor să-i piardă şi speră că vor avea înţelegere şi sprijin din partea autorităţilor locale.

Angajaţii au fost primiţi în audienţă de către vice-primarul Ioan Crina care le-a dat asigurări că-şi vor primi banii.
Municipalitatea nu are datorii la furnizorul de energie termică, însă compania aşteaptă recuperarea a sumei de 300.000 de lei de la divesre instituţii.
„Primăria îi va sprijini în sensul acesta, așa e normal în economia asta a noastră de piață, să primească salariile. Asta era îngrijorarea lor majoră că nu-și vor primi salariile. Eu cred că și le vor primi”, a declarat Ioan Crina, viceprimarul municipiului Reșița.

Comentarii

comentarii