VIDEO Aparat de detectie rapidă a tuberculozei la Spitalul Județean

Spitalul Judetean de Urgenta din Resita intentionează să achizitioneze un aparat de detectie rapidă a tuberculozei. Acesta scurteaza timpul de diagnosticare de la doua luni la zece zile. Consilierii judeteni au fost de acord de curand sa plateasca o parte din suma necesara achizitionarii aparatului.

Aparatul pe care Spitalul Județean de Urgență din Reșița intenționează să-l achiziționeze ar fi singurul din județ capabil să detecteze tuberculoza în numai 10 zile. Prin vechea metodă, cea a microscopiei, acest lucru se realizează în două luni.

Consilierii județeni din Caraș-Severin au votat în ultima ședință ordinară să sprijine achiziționarea aparatului prin plata a zece la sută din valoare. Restul banilor vor fi suportați de Ministerul Sănătății.

În Caraș-Severin, numărul de cazuri de tuberculoză este mai ridicat decât media națională. În anul 2014, incidența globală TBC în județul Caraș-Severin era de 101 la suta de mii de locuitori, față de media pe țară care este de 74 la suta de mii de locuitori.În acest sens consilierii județeni sunt de părere că se impune un mai bun control al tuberculozei în Caraș-Severin. Aparatul are o valoare de aproximativ 50.000 de euro, fără TVA și are o capacitate maximă de 240 de probe pe zi.’

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Aparat de detectie rapidă a tuberculozei la Spitalul Județean

Comments are closed.