VIDEO Apele au trecut la Sosdea, dar a ramas dezastru, Crucea Rosie aduce primele ajutoare

Săptămâna trecută după o ploaie de o zi și o noapte în Caraș Severin mai multe localități au fost inundate. Cel mai rău a fost la Bocșa, dar și la Ramna sau Șoșdea, localitate cu pete 1000 de oameni care a rămas izolată mai multe zile din cauza apei care a trecut peste digul de apărarea de pe râul Bârzava.
Acum apele s-au retras, însă efectele devastatoare se văd abia acum. Și mai rău este cu oamenii care încercă să refacă ce se mai poate din casele în care a intrat apa. Este incredibil ce s-a petrecut în aceste localități: se vede pe urmele de pe pereții caselor că apa a tins peste 1,60 metri. În case, nivelul acesteia a fost la un metru.

Sunt distruși pereții, podelele, mobila, aparatele electrocasnice și cele electronice, dar și toate lucrurile din gospodărie. Oamenii cu greu reușesc să trecă peste necaz. Într-o clipă apa a venit și le-a distrus agoniseala de o viață. Oamenii se agață acum de orice ajutor și orice speranță.

La Șoșdea și la Ramna, reprezentanții Crucii Roșii Caraș Severin au dus pachete cu produse de igienă de strictă necesitate. Săptămâna viitoare Crucea Roșie va aduce un nou transport de ajutoare constând din haine și încălțăminte.

În zilele în care apa era în casele oamenilor primăria din Măureni a oferit alimente și apă oamenilor afectați de inundații, s-au făcut evaluări ale pagubelor și s-a solicitat ajutor de la Guvern.

Comentarii

comentarii