VIDEO Atac la comanda la familia Frunzăverde, liderul politic își spune punctul de vedere

Obişnuit cu atacurile mediatice pe care trebuie să le suporte orice politician, Sorin Frunzăverde sare în apărarea soţiei, Doina Frunzăverde, acuzata în presa naţională că ar fi plagiat la teza de doctorat. Preşedintele Consiliului Judeţean numeşte acest atac asupra familiei sale o denigrare penibilă, ţinând cont de faptul că Doina Frunzaverde a fost o studentă eminenta a Politehnicii, cu performanţe notabile.

[youtube id=”5LwysBUwf5o”]

Circul mediatic în care este vizată familia Frunzăverde, nu l-a lăsat pe liderul de la Consiliul Județean fără replică. Acesta spune că denigrarea a ajuns prea departe, nefiind exclus ca defăimările din media să se efectueze la comandă politică. Primul lucru la care Sorin Frunzăverde a făcut referire este acuzația de trădare a lui Traian Băsescu și apoi a lui Klaus Iohannis. Vicepreședintele PNL a adus în discuție contribuția sa la formarea celei mai mari formațiuni de dreapta din România: noul PNL, care face parte din marea familie a Popularilor Europeni.

De asemenea, nu a putut trece cu vederea acuzațiile de plagiat la adresa Doinei Frunzăverde, rectorul Universității Eftimie Murgu și soția să. Absolventă a Facultății de Metalurgie din cadrul Politehnicii București, una dintre cele mai grele din țară, Doina Frunzăverde a avut nota maximă la toate examenele din timpul studiilor, constituind, la acea vreme, o premieră în domeniu. Mai mult, Doina Frunzăverde se află pe panoul de onoare al Politehnicii.

Sorin Frunzăverde pune aceste defăimări pe seama invidiei. Consiliul județean Caraș-Severin atrage cele mai multe fonduri externe din țară. Derulează proiecte de sute de milioane de euro pe bani europeni, iar acest lucru incomodează.

Șeful administrației județene, a susținut că s-a simțit deranjat de faptul că nimeni nu înțelege că el este cel care a creat Partidul Popularilor Europeni în România.
”Dreapta aceasta română, modernă, afiliată unui partid pan-european a fost creată de Sorin Frunzăverde. În această dreaptă europeană modernă, în acest moment, se află și Partidul Național Liberal vechi și Partidul Democrat Liberal. Practic Partidul Democrat Liberal nu mai există. Suntem toți Partidul Național Liberal. Unde apare noanța de trădare? Niciunde. Președintele Johannis a câștigat cu 5 procente în Caraș-Severin mai mult decât la nivel național și a câștigat alegerile în turul doi în Caraș-Severin”, a susținut Sorin Frunzăverde.

Acesta a mai adăugat că efectiv construcția sa politică i-a adunat pe toți ”camarazii” săi politici și i-a adus în dreapta politică. În 2005 când omul politic Frunzăverde a început acest demers, Partidul Democrat era memmbru al Internaționalei Socialiste iar el i-a adus în PPE.
”În 2014, în septembrie, când am hotărât că PNL-ul intră în PPE, PNL-ul era memembru în ALDE, o grupare politică relativ nesemnifiativă în Parlamentul European. Aceste două grupări au fost aduse în Partidul Popularilor Europeni prin demersul meu, în principal”, a mai subliniat Frunzăverde.

Dar cel mai mult a fost deranjat de acuzațiile aduse soției sale, acelea că și-ar fi plagiat teza de doctorat. Doina Frunzăverde este în prezent rector al Universității ”Eftimie Murgu” din Reșița.
”Eu sunt un om politic. Eu trebuie să suport anumite afirmații care se fac în legătură cu mine, dar m-a deranjat foarte mult modul în care s-au referit la soția mea. Doina a fost un student eminent, a terminat cu 10 Facultatea Tehnică din București, Metalurgia din București, cu 10 nu doar la examenul de licență, sau la examenul de stat cum era pe vremea resectivă, a luat 10 la fiecare din cele 40 de examene sau colocvii pe care le-a susținut, un caz fără precedent în istoria Facultății de Metalurgie, și Metalurgia și Politehnica, în general sunt facultăți grele. Predă la Munchen, la Gelsenkirchen, are în acest moment o reală experiență și datorită ei și colectivului pe care îl conduce, Universitatea ”Eftimie Murgu” se află în această situație, reală expertiză pe știința materialelor și cred că sub nici o forma nu putea să fie acuzată de plagiat”, a adăugat vizibil afectat Sorin Frunzăverde.

Președintele CJ a închiat prin a preciza că cei care au adus aceste acuzații nu-și pot permite să vorbească astfel despre soția sa, un eminent cadru universitar.

Comentarii

comentarii