VIDEO Balul de 8 martie și al mărțișorului pentru dascăli cărășeni

Bal 8 martie dascali (49)Ajuns la cea de a XII a ediție, Balul de 8 martie și al Mărțișorului, pentru dascăli cărășeni” și și-a pierdut cu nimic din strălucire. Ba mai mult, trecerea anilor în care cea mai mare parte dintre dascăli au participat la toate edițiile, a avut darul de a-i apropia, de a-i uni și de a-i face să se simtă ca într-o mare și adevărată familie a prieteniei. Spunând lucrurilor altfel, s-ar zice că sindicatele încearcă să mai îndulcească puțin criză pentru dascăli și mai ales, încearcă să le ofere acele clipe de frumos și destindere pe care doar socializare cu prietenii ți-o poate oferi. Și unde mai pui că în sală au fost peste 200 de oameni veniți din tot județul și strânși la un loc de dorința de a fi împreună și a petrece cu colegii.
Chiar dacă profesorii sunt tot mai afectaţi de criză economică şi Guvernul le-a tăiat lefurile şi aşa foarte mici, Sindicatul profesorilor afiliaţi Federaţiei „Spiru Haret” a respectat tradiţia din fiecare an şi a organizat Balul Primăverii şi al Mărţişorului.
Pentru o zi dascălii au uitat de griji şi s-au dezlănţuit la joc, dans sau au povestit tot ce au mai făcut de la balul de anul trecut şi până acum.

Veselia şi voia bună au fost cuvintele de ordine la bal iar, atât cât timp muzica a cântat, nimeni nu a stat pe scaune, cu toţii alegând să danseze, fie că a fost vorba de muzică populară, de hit-urile mileniului trei, sau de melodiile tinereţii. Actorul Dan Mirea alături de alți soliști și orchestră, a întreținut atmosfera și prea puțin s-a stat pe scaune.
Domnii au fost extrem de atenţi cu colegele lor, pe care le-au răsfăţat şi le-au dansat cu foc.
Nu au lispit florile, șampania, meniul ales și tortul festiv.
Amfitrioana evenimentului, Carmen Rugină, preşedinte al Sindicatului Dascălilor Cărăşeni, a fost exact ca și în ceilalți ani: la înălțime – fiidcă totul a fost perfect- de la meniu și pregătire și până la ,,prezența scenică” fiindcă nu a stat un minut pe loc.

Comentarii

comentarii