VIDEO Bătaie ca în filmele indiene la Mercina

Cu prilejul ,,Rugii satului” la Sfânta Maria Mare, Poliţia Oraşului Oraviţa a fost sesizată prin Apel unic de urgenţă 112 că, în satul Mercina, comuna Vărădia, în centrul localităţii unde se desfăşura „Ruga satului”, a izbucnit un scandal spontan între mai multe persoane, urmat de o bătaie generală.
Se pare că scandalul a pornit de la ,,dedicații și poftă de manele” ceva de genul: păntru toțî copii mei, cu nevestele lor și soacra mică și cuscrii și toți aia de mă iubește, de la mine – Sandu care am venit dă pă Spania cu ocazia prilejului dă rugă”. Solista formației care susținea programul artistic pe ,,platoul de la monoment” a încercat să le explice frumos că dedicațiile se fac după ora 2 noaptea, că acum ei sunt plătiți de primărie să cânte pentru tot satul ( că de, este an premergător alegerilor și altă rugă până la alegerile de anul viitor nu se mai ,,ezistă” și asta dă bine în ochii electoratului pentru primarul în funcție) . Degeaba – dacă n-ai cu cine, n-ai și asta-i treaba. Unde mai pui că au început să fie comandate doine ,,dă pomana lu cutare sau cutare” iar sătenii și invitații sosiți la fața locului, numai de asta nu aveau chef la acea oră.

În fine; cert este că în jurul orei a pornit scandalul de la A.C. de 35 ani, din Mercina şi R.M., de 42 ani, din Reşiţa. De la Reșița, de prin Dealul Crucii, la Mercina au sosit câteva mașini cu tinerei cu chef de distracție. E, în momentul în care cei doi au început să-și care pumni și picioare, au intervenind şi alte persoane, susţinători ai celor doi. De la pumni și picioare s-a ajuns la sticle, pietre, răngi și ceva pari. Martorii spun că la un moment dat, toată strada s-a transformat în teatru de război: fiecare bătea pe fiecare, fiecare lua și da bătaie. Ba mai mult, pe străzi au început și urmăririle cu mașinile. Ca să scape din fața scandalagiilor, oamenii și-au luat copiii și au sărit garduri prin grădini și au intrat prin curțile vecinilor, numai ca să scape.

La faţa locului au intervenit imediat poliţiştii aflaţi în dispozitivul de ordine publică din localitate, o parte din persoanele implicate în altercaţie au fugit cu mai multe autoturisme spre municipiul Reşiţa, iar alte persoane s-au refugiat prin curţile sătenilor, fiind găsiţi şi duşi la audieri.

A fost suplimentat imediat dispozitivul de ordine publică, fiind organizate filtre rutiere, două autoturisme cu participanţi la eveniment au fost oprite pe D.J. 581, în Ticvaniu Mare.
În urma altercaţiei au fost rănite două persoane, R.M. şi D.F.O., de 23 ani, din Reşiţa, care au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, în prima fază, apoi au fost transferate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, primul fiind transportat mai departe la Spitalul Judeţean din Timişoara.

În cauză au fost întocmite acte procedurale faţă de A.C. şi R.M. pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În continuare se desfăşoară activităţi în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere penală a acestora.

Comentarii

comentarii