VIDEO Bătaie de joc – la Lăpușnicul Mare gunoiul se aruncă în albia râului

Se pare că edilul din Lăpușnicul Mare – și de ce nu, chiar edilii – fiindcă nici primarul nu este de capului într-o localitate, și-a supărat rău de tot alegătorii. Oamenii au adunat mai multe dovezi ale impasibilității, delăsării și nepăsării de-a lungul anilor și acum, totul este scos la lumină. Fără a acuza sau a lua partea cuiva, noi ne facem datoria de a prezenta lucrurile așa cum sunt, așa cum ni se prezintă de către cetățeni. Cu siguranță eram mai circumspecți dacă erau numai vorbe, dar fiindcă există imagini care nu mint și care nu pot fi tăgăduite, le dăm drumul așa cum sunt. Inclusiv cu părerile și opinia sau opiniile alegătorilor, a celor care propulsează un edil pe un scaun, la fel cum tot așa de bine îi poate ,,zbura” scaunul de sub șezut la alegeri.
Ca de obicei, InfoCs rămâne deschis colaborării cu cititorii și în continuare așteptăm și opinia celor în cauză. De asemenea, InfoCs nu face acuzații sau afirmații. Noi doar reproducem și edităm textele.
Iată ce ne spune cititorul nostru din Lăpușnicul Mare:

[youtube id=”oZ9YEqfQJjs”]

,,Pârâul care trece prin Lapușnicu-Mare, izvorăşte dintr-un loc de pe valea satului numit de localnici ,,La Obârşie”. Locul e minunat prin simplitatea lui magică: un izvor ce ţâşneşte de sub o stânca din pădure, deasupra stâncii o cădere de apă pică precum o perdea şi ambele se unesc într-un curs de apă ce vine cântând vreo 5 km până ajunge în sat. Aici din păcate, se opreşte din poezia şi te plesneşte cu putere realitatea satului nostru, așa că o palmă peste faţă. Puţinii locuitori ai satului care nu s-au încumetat să plece spre locuri mai promiţătoare pentru că sunt prea bătrâni sau au rămas în sat pentru că nu au tăiat niciodată cordonul ombilical ce-i leagă de aceste locuri, trăiesc un conflict mut generat de problema râului. De 15 ani, răul din sat a devenit principalul loc de depozitare a gunoiului pentru mulţi locuitori. Spun principalul, în speranţa că veţi înţelege că nu este singurul loc unde lapușnicenii, sub ochiul indulgent al administraţiei locale, înţeleg să îşi verse mizeria şi tot ce le prisoseşte: ai ocazia să vezi zdrenţe, scutece murdare, PET-uri, pungi de plastic, borcane şi sticle, găleţi sparte, butoaie vechi, mult carton şi chiar cauciucuri de tractor. Din categoria gunoiului mai puţin deranjant, amintesc crengi de la nuci ce măsurau cândva 30 de metrii, dar care au fost tăiați, coceni de porumb şi primăvara, obligatoriu varza murată bătrâna ce nu mai poate fi mâncată.

Gunoiul de pe rău îţi dă de înţeles că lapușnicenii sunt oameni răi, fără standarde elementare de civilizaţie şi probabil imposibil de gestionat. Eu rămân de părere că almăjenii nu sunt în general mari iubitori de curăţenie, dar acest neajuns li se trage mai degrabă din ignoranţă şi faptul că au trecut brusc de la mâncare crescută în grădină, la totul ambalat. Nu e Lapușnicul nici mai rău, nici mai bun decât alte locuri, căci şi aici doar o anumită parte a populaţiei nu înţelege regulile fireşti ale bunei vecinătăţi şi traiului în comunitate.

Sub această aparentă dezordine, există de fapt o gândire extrem de rece şi de calculată, pe care Primăria şi-a clădit autoritatea şi longevitatea, dat fiind faptul că edilul comunei este deja la al patrulea mandat şi încă mai vrea.
La noi în sat totul e permis: se poate fura, Poliţia oricum nu află niciodată hoţul, se poate sparge Biserica – şi a fost spartă de două ori în ultimii ani iar autorul este necunoscut și se poate conduce autoturismul prin sat ca la raliu. Amenda nu este o ameninţare din moment ce însuşi domnul primar este un mare pasionat de viteză. La Lăpușnic, se poate duce gunoiul la râu sau unde fiecare pofteşte și asta fiindcă orice sancţiune, înseamnă automat un vot în minus, iar primarul se vrea la primărie cât or fi bani de mânuit. Deci la noi se poate orice în această mizerabilă dezordine – mai puţin tulburarea ei cu vreo critică. Este cunoscută deja vorba de duh cică, precum că cei ce critică sau nu tac din gură, sunt avertizați de domnul Lala ,,că ne mută pe toţi la CĂNEALA”.

Despre care-i treaba cu CĂNEALA, o să vă spun altă dată – acesta fiind un episod remarcabil al poveştii satului nostru, şi închei lăsându-vă într-un strop de suspans, sper eu, şi spunându-vă ca gunoiul de pe pârâul de la Lăpuşnicu -Mare nu-i un necaz doar pentru oamenii de bine din sat, nu-i o ruşine doar pentru primarul nostru, nu reprezintă doar negii de pe mâinile puținilor copii ce mai pescuiesc pe râu, ci este o parte din mâinile care comit genocidul de pe Nera, în care pârâul nostru se varsă, este ceea ce face că statul roman să cheltuiască zilnic 20 000 de euro la Porţile de Fier II pentru curăţarea Dunării de inconştienţă oamenilor simpli şi calculele cinice ale multor autorităţi locale ce consideră că sancţionarea nerespectării legii, înseamnă mai puţine „stampili pă buletinilii dă vot” la alageri.

Mai trebuie precizat că filmarea a fost realizată de amatori azi, 22 aprilie iar înainte de Paști, albia râului a fost cât de cât curățată de ,,cei de la social”. Suntem curioși cum va arăta locul într-o lună. Sau poate se vor autosesiza cei care trebuie fiindcă InfoCs este citit și de Garda de mediu și la Ministerul mediului.


Un cetățean revoltat și care nu vrea să tacă: Adi Neagu

Comentarii

comentarii

3 comentarii la „VIDEO Bătaie de joc – la Lăpușnicul Mare gunoiul se aruncă în albia râului

 • 24 aprilie 2015 la 3:38
  Permalink

  stoinele…sti ca, gunoiul din dalboset se arunca la intrarea in moceris? eu personal am vazut si le-am atras atentia…erau 6 persoane care descarca-u mizeria dintr-un trailer cum spunem noi…m-au amenintat, nu-i bai…nu sunt bruce lee dar t-i prind eu…si va fi vai de mama lor…o sa auzi tu… si vis a vis de tot ceea ce discutam…toata chestia e ca nu avem constiinta…vreau sa vb in privat mai multe chestii…

 • 23 aprilie 2015 la 13:50
  Permalink

  cred ca in acest caz ar trebui sa se autosesizeze DNA-ul .Drumuri nu ,canalizare nu ,apa raului transporta gunoaie si fecale .Ce s-a facut cu banii primiti de Primarie ?Din cat am auzit in timp ce comunitatea saraceste  primarul se imbogateste .Tot din auzite acest primar detine o statie PECO ,APARTAMENTE IN Timisoara,balastiera ,autoturisme de lux de zeci de mii de euro ,desigur toate pe alte nume.NImeni nu il verifica.Tot din auzite Curtea de Conturi cum vine asa pleaca.Scoala arata ca dupa razboi ,se pare ca se fac lucrari cu costuri mult supraevaluate.

 • 23 aprilie 2015 la 3:56
  Permalink

  Dacă sunt mai mulți de ce nu va faceți auziti,?sa va spun ceva,valabil pentru toți cei din Lapusnicul Mare,voi sunteți prima data vinovați deoarece treaba asta nu e de o luna,este de ani…efectul votului cumparat este precum cancerul domnilor…respect maxim pentru Neagu Adrian.

Comentariile sunt închise.