VIDEO Bine ati venit la Bocșa! – Tone de gunoaie in padurea de la marginea orasului

Pădurea străbătută de de şoseaua care leagă oraşul Bocşa de comuna Dognecea şi zona turistică a Ocnei de Fier, a devenit o adevărată rampă de deşeuri și gunoaie pentru localnici şi turişti.
Oamenii descarcă materiale de construcţii şi saci de moloz pe marginea carosabilului msi le aruncă în râpă, iar parcările și marginea drumului sunt împânzite de gunoaiele duse de vânt și oprite în vegetație.

Pe marginea drumului, la câteva sute de metri de Mănăstirea Sfântul Ilie, în râpa de lângă şosea, au fost aruncate tone de gunoaie menajere. De la pet-uri, ambalaje și haine şi până la moloz, faianță spartă, piese de mobilier degradate şi obiecte casnice vechi aruncate de cei care şi-au făcut „curăţenie generală” în locuinţe, de toate găsești acolo.


Oamenii spun că gunoaiele aparțin localnicilor din Bocșa care locuiesc în cartierul din marginea orașului, în jurul mănăstirii. Din păcate, acolo este o poveste veche de care se pare că știu și autoritățile locale, dar nimeni nu face nimic.

Se pare că angajații primăriei n-au mai fost pe la marginea orașului de ani buni – având în vedere tonele de gunoi din râpă. Oare Garda de Mediu și Agenția Județeană de Protecția Mediului, Ocolul Silvic și chiar bocșenii ceilalți, chiar nu văd cum sunt întâmpinați cei ce le intră în oraș sau ies spre Ocna de Fier și Dognecea? Chiar nu-i pasă nimănui? Chiar nimeni nu vede nimic? Asta este cartea de vizită a orașului ce găzduiește sculpturile maestrului Lucaci, două festivaluri de renume național și de anul trecut, concertul de muzică clasică din cariera de piatră?

Noi am tras un semnal de alarmă și promitem că în două săptămâni, vom reveni în zonă. De asemenea, avem informații că alte haldine ilegale de gunoi ar mai exista în jurul Bocșei, dar problema rămâne în studiu.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments