Actualitate

VIDEO Blestemul se intoarce peste resiteni? Foc la haldina temporară de gunoi din Resita

Pompierii reşiţeni au intervenit din nou pentru stingerea unui incendiu la platforma temporară de gunoi din strada Lupacului. Focul a izbucnit vineri, a fost stins de pompieri după care, sâmbătă noaptea s-a reaprins. Din nou fumul greu și înecăcios încărcat de dioxină și alte substanțe toxice se revarsă peste Reșița si reșițeni.

Zilele trecute comisarul şef al Gărzii de Mediu din Caraş-Severin, Gheorghe Munteanu, avertiza asupra pericolului de incendiu de la platforma de sortare a deşeurilor din strada Lupacului. Din păcate scenariul avansat de acesta s-a adeverit. Vineri dimineaţă, gunoiul s-a autoaprins și un incendiu a izbucnit la haldina temporară amplasată pe ..fosta haldină de gunoi care ani de zile și-a revărsat norii de fum toxic peste oraș și locuitorii orașului. Pompierii au intervenit pentru stingerea acestuia, însă acţiunea acestora a fost îngreunată din cauza lipsei de apă şi a hidranţilor din apropiere. Focul a fost stins vineri seara, dar în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, acesta s-a reaprins.
Vezi si asta din arhiva noastra:

Pe platforma din strada Lupacului există 4100 de tone de deşeuri menajere şi 3 tone de deşeuri biodegradabile. O posibilă cauză este autoaprinderea conform angajaţilor ISU Semenic. Tonele mde gunoi amestecat intră în fermentație, eliberează biogaz și se autoaprinde. Ani de zile reșițenii au îndurat și suportat fumul haldinei vechi a orașului. Deasupra Lupacului exista un deponeu modern – o groapă de gunoi ecologică terminată, dar care din anumite probleme legislative și a unor chichițe birocratice, nu poate fi dată în folosință. În tot acest timp, gunoiul reșițenilor, dar și din județ, este depozitat peste vechea groapă de gunoi care oficial a fost închisă în urmă cu vreo 2- 3 ani. Ba mai mult, reșițenii plătesc bani grei pentru gunoiul menajer care în acte figurează ca fiind transportat la …..300 de km de Reșița, la deponeul autorizat de la Horezu din județul Vâlcea.
Vezi si asta din arhiva infocs.ro

Comentarii

comentarii