MondenPolitică

VIDEO Borza: Din păduri și teren arabil, România a pierdut 90 de miliarde de euro

 În urmă cu un deceniu, România devenea stat membru al Uniunii Europene, însă în prezent țara noastră e  doar o colonie, consideră salvatorul Hidroelectrica, Remus Borza, deputat ALDE. 
”Din 2001, chiar dinainte, am plătit tot felul de dări pentru accesul în acest club elitist al UE. (…) Sunt anumite firme intangibile. Companiile străine în România s-au bucurat de această imunitate judiciară. Toată ziua, patronii firmelor românești sunt hăituiți, sunt luați la Parchete, li se distrug afacerile, sunt băgați la pușcărie, li se falimentează business-uri. Ceea ce este iarăși o inepție. Ai ce ai cu el ca persoană fizică, dar firma nu trebuie omorâtă, pentru că dispar din economia românească sute de mii de locuri de muncă. Și asta s-a întâmplat în ultimii 3-4 ani de ani de zile: sute de mii de locuri de muncă au dispărut și sw-au pierdut sute de milioane de lei venituri la bugetul statului.
https://youtu.be/6ooQ9PgOeSk

Nu știu dacă e de comemorat sau de aniversat 10 ani în UE, dacă ieșim cu plus sau cu minus din această asociere sau integrare în UE. Evident că am intrat într-un spațiu de cultură, de civilzație, într-un spațiu economic fără bariere, cu o libertate deplină în ceea ce privește libertatea comerțului și mai ales libertatea de circulație a individului, drept pe care l-am câștigat plătind prețul suprem în 1989.

Dar am plătit prea mult, prea mult astfel de tribute. Până la urmă, per total, astăzi România e doar o colonie. Două triemi din cifra de afaceri e în mâinile străinilor, 3 milioane de ha din pământul românesc adică 50% din pământul cultivat este în mâinile străinilor. Și luat la un preț derizoriu cu câteva sute de euro un hectar, în condițiile în care în Germania prețul mediu al unui ha este de 28.500 sau în Franța de 35.000 de euro/ha. Avem peste 1 milion de ha de pădure defrișată ilegal. Pierderi numai din pământul vândut și din păduri de peste 90 de miliarde de euro”, a declarat Remus Borza în interviul acordat pentru DC News.

Sursa: https://www.dcnews.ro/borza-din-paduri-i-teren-arabil-romania-a-pierdut-90-de-miliarde-de-euro_528635.html

Comentarii

comentarii