VIDEO Ca in filmele cu prosti – Lipsa de planificare a implementarii proiectelor europene in oraşul Bocşa duce la situaţii penibile

În oraşul Bocşa, lucrările la staţia de epurare sunt finalizate în proporţie de 90%, însă, din păcate, nu poate fi pusă în funcţiune pentru că nu este realizat sistemul de canalizare.
Lipsa de planificare a implementarii proiectelor europene in oraşul Bocşa duce la situaţii penibile. Astfel proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare este blocat deoarece 12 străzi pe care trebuiau instalate conductele au fost au fost realizate spaţii verzi, rigole, trotuare din bani europeni şi se află în garanţie iar societatea nu poate interveni. Oraşul Bocşa este şi beneficiarul celor mai multe fonduri prin PNDL 2, ceea ce înseamnă că aceeaşi situaţie se poate întâmpla şi anul viitor. Dacă se va semna contractul de finanţare, în oraşul Bocşa se va asfalta, prin PNDL 2, jumătate de urbe.

”În Bocşa am avut un ritm foarte bun până în 2015, când am fost blocaţi după ce oraşul a beneficiat de unele fonduri europene, prin care au fost asfaltate 12 străzi, au fost realizate spaţii verzi, rigole, trotuare. Din acest motiv, nu am avut acces la respectivele străzi, deoarece se aflau în garanţie. Noi am vrut să preluăm garanţia de la ADR Vest, dar nu s-a putut şi nu am reuşit să realizăm legătura cu staţia de epurare. Dacă vom primi acceptul din partea Primăriei Bocşa să începem lucrările pe cele 12 străzi, în şase – şapte luni acestea ar putea fi finalizate”, a declarat în şedinţa Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, Dan Petrescu, directorul executiv al S.C. Aquacaraş.

”Desigur, sunt şi alte probleme cu care ne confruntăm. Era bine dacă se puteau pune cap la cap aceste proiecte, dar nu puteam să avem o predictibilitate, mai ales că pe zona de achiziţii nu poţi să estimezi niciun termen din cauza procedurilor pe care le prevede Legea achiziţiilor. În plus, noi am pierdut peste un an, din momentul în care s-a stabilit câştigătorul, pentru că au apărut contestaţiile. Am semnat contractele de lucrări în 2014. Constructorii au crezut că vor găsi mână de lucru calificată în Caraş-Severin. Din păcate, nu a fost aşa”, a mai spus ing. Dan Petrescu, directorul tehnic al S.C. Aquacaraş.

În prezent, s.c. Aquacaraş lucrează în mai multe localităţi, în ceea ce priveşte reţeaua de apă şi canalizare, şi anume, la Reşiţa, Caransebeş, Băile Herculane, Moldova Nouă şi Oraviţa.

Comentarii

comentarii