VIDEO Campanie strictă în această toamnă pentru alegerile parlamentare

Campanie strictă în această toamnă pentru alegerile parlamentare. Afișele electorale vor putea fi amplasate numai în locurile special amenajate, iar în ziua alegerilor, la închiderea secțiilor de votare se va filma fiecare mișcare.

Adio afișelor electorale expuse în vitrinele spațiilor comerciale. Începând cu acest an acestea sunt interzise și în spațiile private, spre deosebire de campania pentru alegerile locale. Candidații pentru Senat și Camera Deputaților sunt obligați să-și afișeze materialele de propagandă strict în spațiile special amenajate. O altă noutate se referă la obligația înregistrării video și audio a numărării voturilor din secțiile de votare, în ziua alegerilor.

In campania electorala se mai interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ura si intoleranta. De asemenea, sunt interzise orice forme de defaimare si invrajbire religioasa ori etnica, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase. Candidatii pot achizitiona si utiliza numai urmatoarele tipuri de materiale de propaganda electorala: afise electorale, materiale de propaganda electorala audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuala; publicitate in presa scrisa; materiale de propaganda electorala online și brosuri sau pliante.

Contributiile candidatilor pentru campania electorala pot proveni exclusiv din venituri proprii, donatii sau împrumuturi de la persoane fizice și contractate cu institutii de credit. Suma totala alocata de Guvern pentru organizarea alegerilor parlamentare este de 227,7 milioane lei.

Comentarii

comentarii