VIDEO CAR Pensionari Resita – Pentru unii, singura cale de a face rost de bani la necaz

Saptamana aceasta a avut loc Adunarea Generala a membrilor Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, moment numai bun de a trage concluziile ultimului an de activitate. In ciuda problemelor cu ANAF-ul, care a pus poprire pe conturi, institutia se bucura de incredere maxima din partea batranilor, si a reusit sa-si continuie activitatea cu succes.
De multe ori, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reșița reprezintă singura cale de a face rost de bani în momentele cele mai grele: deces, îmbolnăvire, datorii la întreținere sau alte cheltuieli neprevăzute. Restul instituțiilor statului nu-i bagă în seamă. De aceea bătrânii reșițeni care sunt membri în această asociație au maximă încredere în președintele Aurelia Bonțe. Acest lucru s-a văzut la ultima Adunare Generală a membrilor CARP. Toți cei prezenți au avut numai cuvinte de laudă despre activitatea din ultimul an.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarior Reșița are în acest moment 3 100 de membri, care plătesc lunar o cotizație de 1 la sută din venit. Pe baza acestei cotizații, bătrânii au anumite facilități.

Însă, cel mai important, pensionarii se pot împrumuta pentru a-și plăti diverse cheltuieli neprevăzute, care altfel ar fi imposibil de acoperit.

De cele mai multe ori persoanele vârstnice apelează la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor pentru medicamente, intervenții chirurgicale, pentru încălzire pe timp de iarnă sau pentru mici reparații la locuință. Împrumuturile variază în medie între o mie și 10 mii de lei, dar, în funcție de vechimea în asociație, și de veniturile solicitantului, pot depăși această sumă.

Comentarii

comentarii