VIDEO Caransebeşenii – fără apă de băut la robinete, dar cu fântâni în fața blocului

Datorită ploilor abundente din ultima perioadă, din cauza aluviunilor aduse de pe versanţi, în barajul de acumulare de la Zerveşti- sursa de apă a Municipiului Caransebeş, a crescut brusc turbiditatea apei brute la captările din baraj. Din această cauză, capacităţile de tratare ale Uzinei de Apă a fost mult încetinită.

,,În urma analizelor de laborator, s-a constata că valorile de turbiditate au fost depăşite de peste 100 de ori- un record nedorit- valoare nemaiîntâlnită în istoria de aproape 100 de ani a Uzinei de Apă Caransebeş” spune pentru InfoCS inginerul Ioan Ursulescu, directorul Uzinei de Apă.

A urmat ceea ce era mai de temut: operatorul furnizor a emis un comunicat de alertă prin care anunţa că apa de la robinetele celor 30.000 de caransebeşeni poate fi folosită numai în scop gospodăresc, adică la toalete- aceasta până la reglementarea situaţiei.

Norocul locuitorilor este că în oraş există peste 50 de fântâni arteziene cu apă plată de unde locuitorii s-au aprovizionat şi pentru băut, dar şi pentru gătit. La unele fântâni dintre blocuri, s-au format adevărate cozi.

Operatorul va reveni cu informaţii şi va anunţa public imediat ce apa furnizată se va încadra în parametrii de potabilitate.

foto: google

Comentarii

comentarii