VIDEO Caras Severin sub avertizari de cod portocaliu şi galben – Drumuri închise şi vânt puternic

Circulaţia pe drumul naţional DN57B – drum ce leagă Anina de Bozovici, în zona intersecției cu Oravița și Marila, şi pe drumul naţional DN6, între Orşova şi Caransebeş, este îngreunată miercuri din cauza unor maşini de mare tonaj care nu şi-au mai putut continua deplasarea, în condiţii de ninsoare abundentă și polei.

Circulaţia pe unele drumuri din Caras Severin se desfăşoară în condiţii de iarnă, pe alocuri cu dificultate, din cauza ninsorilor abundente înregistrate în ultimele ore, chiar viscolite pe unele sectoare, fiind suplimentat numărul de echipaje de poliţie care să dirijeze circulaţia. Poliţiştii au luat decizia de a închide mai multe drumuri judeţene: la ora 21 au fost închise DJ 582E Pasul Prislop – Semenic, DJ 608A Staţie Telescaun – Staţiunea Muntele Mic, precum și DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiș – Transalpina Bănăţeana cum i se mai spune.

Din cauza vântului şi a căderilor de zăpadă, la ora 19;30 au rămas fără curent electric comuna Domasnea, Staţiunea Semenic, Brebu Nou şi Garâna. Tot din cauza vântului puternic, un copac a fost trântit la pământ pe DN67D, drum ce leagă Băile Herculane de Baia de Aramă. Două autoturisme au rămas blocate aproximativ o oră până ce s-a intervenit de căte ISU Semenic şi copacul a fost tăiat şi îndepărtat. Nu sunt persoane rănite.

La ora 20, cotele de atenţie de pe râurile Rusca, Bistra şi Tău, erau depășite cu valori intre 10 si 20 cm. Judeţul Caras Severin se afla sub avertizare de cod portocaliu de vânt puternic şi viscol precum şi cu avertizare de cod galben hidro cu depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinele Timiş şi Bistra.

UPDATE ora 24:

Echipele ENEL au lucrat in teren cu forte sporite si la ora 24 a fost reluata alimentarea cu energie electrica a localitatilor Domasnea, Brebu Nou si Garana.

Comentarii

comentarii