VIDEO ,,Caravana SMURD Fii pregătit” a ajuns la Resita

Caravana SMURD „Fii pregătit” a ajuns, astăzi, la Reşiţa. Cu acest prilej au fost prezentate principalele dezastre naturale ce pot afecta România, respectiv, cutremure, inundaţii, alunecări de teren ori incendii, precum şi modul în care populaţia ar trebui să reacţioneze pentru a le face faţă. Cursurile conţin şi o parte practică interactivă, ȋn care sunt prezentate măsurile de prim-ajutor de către paramedici SMURD, precum şi demonstraţii în domeniul situaţiilor de urgenţă. Un acceent deosebit s-a pus azi pe masurile anticaniculă.

Caravana este constituită dintr-un centru de formare mobil în care sunt organizate cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

La acţiune sunt prezenţi şi voluntarii departamentelor de pompieri din judeţ.

De la Reșița, caravana SMURD va pleca la Timișoara, apoi la Tulcea, Măcin, Constanța, Mangalia, Vama Veche, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Bistrița Năsăud (26-27 august). Anul trecut, caravana a parcurs peste 17.000 de kilometri, ajungând în 29 de orașe.

Comentarii

comentarii