AdministratieToate Stirile

VIDEO Ce-am avut și ce avem la Consiliul Județean , sau săraci- săraci, dar avem resurse

cjForul județean și-a strâns membrii în prima ședință oficială și ordinară din acest an. Agenda a cuprins 30 de puncte peste care s-a trecut destul de repede.
Și așa cum șade bine oricărui gospodar, consilierii județeni au discutat în primul rând despre ce și câți bani au și cam ce s-ar putea face cu ei.
Din păcate, chiar dacă euro crește și toate se scumpesc, bugetul CJ pentru anul 2014 este tot același de anul trecut, mai exact, la fel ca și cel de anul trecut: în jur de 140.000.000.000 de lei. Sunt multe zero-uri, par bani mulți, numai că vorbim de lei vechi. Tăind 4 de zero, adică revenind la leul greu, automat discutăm de altă sumă și realizăm că mai avem doar vreo 1.400.000 de lei. În euro, înseamnă că mai sunt în jur de 311.000. Nici cât o șpagă de nivel înalt măcar, așa cum se poartă prin lumea bună de-i caută acum DNA-ul pe acasă. Sau nici măcar cât TVA-ul pe care vroia să pună mâna Chebuțiu cu Preda și arabul ăla pentru un amărât de motor naval ceaușist. Dar, din fericire, bugetul pe 2014 al CJ CS, nu depinde exclusiv de acești bani.
Președintele CJ, Sorin Frunzăverde, la ieșirea din sala de ședințe, a făcut scurte rezumate pentru presă cu ceea ce s-a întâmplat în ședință. Legat de buget, președintele CJ a spus că ,,împreună cu colegii, am aprobat astăzi descărcarea bugetară, exercițiul bugetar pentru anul 2013, dar și bugetul pentru anul 2014. Avem 138 de miliarde de lei vechi, un buget aproape la fel cu cel din 2013. Evident că nu trăim din acest buget, principala sursă de finanțare pentru Consiliul Județean rămân fondurile europene. Așa cum știți, în acest moment sunt în execuție proiecte de peste 200 de milioane de euro”.

Comentarii

comentarii