VIDEO Ce sa fie – ce să fie ? Poate ghiciți voi

In primul rand, nu stiu ce este! In fata constructiei mestesugite se afla un cal, asadar ar parea ca e o caruta. Fum nu scoate, motor nu pare sa aiba, deci calul ala nu e de „fitza” acolo, nu se afla chiar intamplator la fata locului, el chiar trage sandramaua. Va sfatuiesc, insa, sa priviti cu ceva mai multa atentie. Sa studiati detaliile si atunci veti intra la indoiala. Pentru ca acest vehicul e dovada unei ingeniozitati iesite din comun. E posibil sa fi descoperit un geniu. Unul ratat, evident, pentru ca nu pare a fi nici miliardar, nici vedeta internationala.

Zgomotul care se aude la inceputul clipului e de la un claxon. Caruta, sau ce o fi, are claxon. Unul foarte puternic si domnul de la bordul nalucii are o placere deosebita de in a-l folosi indelung.
Racheta extraterestra pare sa aiba si un far. Daca sunteti atenti, veti putea observa o chestie rotunda, care seamana cu un far, in varful oistii (in fata calului). Nu stiu cat si cum bate becul ala, care se zgaltaie in sus si in jos, dar cred ca e o placere sa te intalnesti noaptea, cand esti cu masina, cu un cal cu far in frunte…

Instantaneu 3 (27.03.2016 1-00)Camioneta are si oglinzi. Laterale. Asta pentru a putea face depasiri regulamentare, pentru a schimba banda, pentru a se incadra corect la semafor etc. Semnalizari nu am vazut.

Si pentru ca municipiul Galati nu se afla intr-o zona desertica, arida si secetoasa, constructorul amator a considerat ca e necesar sa se protejeze de urgiile vremii. Asa ca a construit o cabina. Un sediu central. Un turn de comanda. Un birou cu canapea si masuta. Acolo, capitanul de cursa lunga se poate adaposti in timpul voiajului. Ploaia si ninsoarea nu-l uda, soarele nu-l arde si vantul nu-i flutura genele. La nevoie, poate primi si musafiri, mai era un loc pe canapea.

Cabina e dotata cu de toate. E cu acoperis, sau capota. Cu usi, sau portiere si cu geam in fata. Sau parbriz. Are si steagul Romaniei agatat de tavan si un radio care difuzeaza cele mai noi hituri. Parbrizul este rabatabil si la momentul inregistrarii era rabatat complet. Un fel de decapotabila… (cu miros de bidiviu).

Pentru acest model, constructorul a ales sa foloseasca mai multe culori. Rosu ferari, si verde copac- pentru cabina. Si verde cu cruciulite albastre (pentru Doamne-ajuta) si lemn „natur”- pentru bena de marfa.

Intreaga structura pare sa fie construita exclusiv din lemn. E eco. Sau bio. In caz de nevoie mare, se poate pune si pe foc. Plus ca piese de schimb se gasesc mult mai usor, chiar si pe marginea drumului. Cand e vremea de revizie, nu te mai duci la reprezentanta sa arunci o gramada de bani; cauti prin curte si sigur gasesti ce-ti trebuie. O scandura si niste cuie. Nici in caz de accident, reparatia nu e un stres: tai trei cioate dintr-un copac si cu putina sarma se rezolva. Nu trebuie chemati nici cei de la „Descarcerare”, e suficient un ciocan si un cleste.

Dezavantajul structurii de lemn e ca la accidente, de obicei e cam „dauna totala”. De asta, vizitiul e mereu atent sa nu depaseasca viteza maxima legala.

Instantaneu 6 (27.03.2016 1-04)Pentru ca e o inventie epocala, constructorul are si reclama de la cele mai mare firme internationale. La momentul filmarii, compania Coca-cola reusise sa obtina un contract avantajos cu afisare de reclama pe laterala stanga, usor spate. Sute de mii de euro cheltuiti. Da’ merita! De asta, au pus doua reclame…

Pe dreapta, se poate zari reclama celor de la Dorna. Alte sute de mii de euro.

In incheiere, adica in spate, s-a optat pentru doua capace de veceu albe.

Si pentru ca e limuzina de marfa e unicat, toti cei implicati in acest proiect au considerat ca nu e nevoie de numar de inmatriculare. Ala e pentru sarantoci. Asa ca a ramas fara numar.

Fara numar, fara numar…

Sursa: http://www.mariandumitru.ro/2016/03/27/3433/

Citeste si alte materiale cel putin la fel de interesante, cu un simplu clik pe link.

Comentarii

comentarii