VIDEO Cel mai modern teren sintetic de fotbal din țară, se află de ieri în Reșița

P1030127De astăzi, Metalul Reşiţa- echipa de suflet a reșițenilor, are un nou teren de joc, un nou teren pentru fotbal în Valea Domanului, unul modern acoperit cu iarbă sintetică. După această investiție, terenul de pe Valea Domanului, la această oră, este cel mai modern teren de fotbal din vestul ţării. După terminarea ,,părții de jos” – acum urmează amenajarea ,,părții de sus” adică, aducerea și instalarea unei instalații de iluminat pentru a permite desfășurarea competițiilor și pe timp de noapte.
La inaugurarea noului teren sintetic de pe Stadionul Mircea Chivu, a fost prezent primarul Mihai Stepanescu, viceprimarul Ioan Crina, consilieri locali, politicieni și a ,,beneficiarului direct” a acestui teren: antrenorul echipei, Marian Pană precum și membrii din conducerea clubului.
Oaspetele de onoare a fost unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai Caraș-Severinului: cacoveanul Dorinel Munteanu.
Primarul Mihai Stepanescu, a declarat: „Covorul sintetic a fost achiziţionat cu acordul Consiliului Local Reşiţa, ca o premisă a performanţei fotbalistice în Reşiţa şi Caraş-Severin. A costat 97.000 de euro, şi nu 200.000, cât s-a vorbit pe la colţuri, şi a fost montat în regie proprie. Umplerea cu nisip şi granule ne-a mai costat încă 3.500 de euro. Dorim şi o instalaţie de nocturnă, drept pentru care căutăm soluţii pentru fonduri, chiar europene”
Viceprimarul Ioan Crina a dat câteva amănunte legate problema covorului sintetic donat de Cristi Chivu clubului reşiţean, în jurul căruia s-a făcut multă vâlvă şi s-a discutat în contradictoriu. „Cred că reşiţenii şi sportul reşiţean meritau o astfel de investiţie, posibilă cu acordul Consiliului local. Cât priveşte covorul primit de la Cristi Chivu, acela nu a fost nou. M-am luat cu mâinile de cap când am vrut să-l montăm. Sincer, cheltuielile cu el ne-ar fi costat mai mult decât am fi dat pe o suprafaţă sintetică nouă. Îmi pare rău că relaţia cu Cristi Chivu a fost puţin umbrită de acel episod pe seama căruia s-a vorbit mult. Chivu nu ne-a dat nici un leu nouă, ci, printr-o fundaţie de-a sa, a cumpărat un teren folosit de la clubul Dinamo. Acesta este adevărul pe care şi Cristi Chivu ar trebui să-l cunoască“, a mai spus viceprimarul Reşiţei.
Noua suprafaţă sintetică a acoperit fostul teren de zgură, pentru antrenament, şi are dimensiuni de 97/72 metri. Acest lucru permit ca terenul să fie omologat de Federaţia Română de Fotbal.

Comentarii

comentarii