VIDEO Centrul de Zi ABC la ceas aniversar – 1 an de existenţă

Centrul de Zi ABC a sărbătorit joi un an de la înfiinţare. Realizat printr-un proiect cu fonduri europene, instituţia găzduieşte un număr de 30 de copii proveniţi din familii cu probleme.
Centrul oferă copiilor o serie de servicii sociale: de educaţie, masă, pregătirea temelor şi activităţi cultural-educative.
Directorul Centrului, Cosmin Enuică a precizat că acest Centru de Zi este un real sprijin pentru aceste familii cu posibilităţi materiale reduse şi prin ceea ce oferă vine în ajutorul copiilor şi contribuie totodată la diminuarea abandonului şcolar în rândul copiilor defavorizaţi social şi material.
Copii din zona Muncitoresc vin la acest Centru chiar şi în timpul vacanţei pentru a beneficia de servicii specializate.
Micuţii au pregătit, la ceas aniversar, un mic spectacol cu cântece şi versuri compuse chiar de către unul dintre copii care frecventează instituţia, Andrei Bodina.
Părinţii şi invitaţii la acest eveniment au asistat şi la derularea unui filmuleţ cu activităţile desfăşurate de către copii şi personalul din Centru, în decursul acestui an.
Impresionant a fost momentul în care prin versurile scrise de către Andrei, fiecare copil a descris câte unul din membrii Centrului, iar emoţiile le-au adus acestora din urmă lacrimi în ochi.

Comentarii

comentarii