VIDEO Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Reşiţa şi-a deschis larg porţile şcolii şi ale sufletului

Copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Reşiţa şi-au deschis larg porţile şcolii şi ale sufletului. Pentru prima dată de la înfiinţare, astăzi, 11 aprilie, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Reşiţa a organizat o manifestare de amploare sub genericul “ Ziua porţilor deschise”.
Întregul corp profesoral alături de copiii cu nevoi educative care învaţă în această instituţie şcolară s-au pregătit cu mult drag şi dăruire pentru a-şi întâmpina oaspeţii. De la cei mai mici, prichindeii de grădiniţă şi până la elevii din clasa a VIII-a, fiecare s-a implicat într-un program bogat şi variat care a cuprins momente speciale pline de candoarea copilăriei şi care ascund în spate multe ore de muncă dar şi talente care se doresc văzute şi ascultate.

În prima parte, manifestarea a cuprins ateliere de lucru în care şcolarii au arătat invitaţilor ce pot face în cadrul orelor de terapie ocupaţională, au fost organizate jocuri în sălile dotate cu tehnică IT, expoziţii cu obiecte decorative realizate de şcolari din materiale reciclabile, s-au făcut experimente în laboratorul de chimie distractiv, au fost prezentate jocuri şi concursuri de cultură generală şi teatru pentru copii, unde micuţii actori şi-au demonstrat talentul artistic aplaudat la scenă deschisă.

Programul “ Ziua porţilor deschise” a mai cuprins un spectacol artistic unde a fost prezentată o suită de jocuri populare susţinută de echipa de dansuri a şcolii speciale numită “ Aurora reşiţeană , premiată recent cu locul I la Festivalul interjudeţean “ În ritmul muzicii” organizat la Lugoj şi la concursul “Nerostite chemări” de la Simeria.
În faţa unui public numeros, elevii din ciclul primar au prezentat un număr de teatru de păpuşi, fetele din gimnaziu au dansat pe ritmuri latino, corul şcolii a interpretat piese specifice copilăriei, iar poezia în grai bănăţean a fost o pată de culoare a acestui spectacol.

Oaspeţii prezenţi la “ Ziua porţilor deschise” organizată la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Reşiţa au fost în număr mare şi au răspuns invitaţiei Centrul de zi ABC, Şcolile gimnaziale nr. 7 şi 1, Liceul Teoretic “Mircea Eliade”, Liceul Teologic Baptist, Şcolile primare din Mociur şi Dealul Mare şi Grădiniţa “Prichindelul din Reşiţa.

Micuţii musafiri au fost încântaţi de tot ce au putut vedea în cadrul atelierelor de lucru în care copiii speciali şi-au dat toată silinţa să arate ce pot face ei, au demonstrat că pot oferi momente speciale şi reuşesc să facă lucruri speciale. Între copiii şcolii gazdă şi oaspeţii lor, voinici din grădiniţă şi clasele primare s-au legat cele mai spontane relaţii de socializare şi s-au oferit reciproc dulciuri, jucării şi alte obiecte decorative realizate de mânuţele lor.

La manifestare au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi ai Consiliului Judeţean Caraş Severin. Întreaga manifestare a fost realizată de cadrele didactice ale şcolii speciale, sub coordonarea directorului CSEI Aurora, profesor Liviu Moise.

Comentarii

comentarii