VIDEO Ciclistii belgieni pedaleaza pentru batranii din satele romanesti

Trei cicliști belgieni pedalează 140 de km pe zi pentru bătrânii din mediu rural. În scop voluntar, cicliștii vor parcurge mai mult de 800 de km în zece zile, în perioada 9-19 iulie, pentru a promova necesitatea serviciilor de îngrijire la domiciliu în satele aparținătoare comunei Armeniș din județul nostru și în alte 4 comunități rurale din 4 județe ale țării. Prin acțiunea lor cicliștii urmăresc strângerea de fonduri atât din Belgia, cât și din România pentru servicii sociale și medicale oferite bătrânilor singuri din România.

Belgienii au ajuns ieri după-amiază în Armeniș și au pedalat la noi în județ pe traseul Trei Ape – Gărâna – Văliug -Reșița, parcurgând între 138-140 de km pe zi. Acțiunea face parte dintr-un proiect implementat de două fundații, una belgiană și una româno-belgiană, partenere, ce umărește creșterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a bătrânilor de la sate. Belgienii care donează minim 40 de euro sunt scutiți de taxe și impozite. Toți banii se adună într-un cont al fundației din Belgia și vor fi folosiți în scopul propus prin acest proiect. În acest moment s-au adunat 6120 de euro, suma minimă pe care cei doi parteneri implicați în acest proiect și-o propun fiind de 17 000 de euro, sumă care va fi împărțită în mod egal între cele 5 comunități înscrise în proiect. Se dorește îngrijirea a minim 100 de persoane din fiecare din cele 5 comunități vizate.


În fapt, în luna martie 2016 Fundația Româno-Belgiană The Open Network for Comunity Development (TON) în parteneriat cu Asocația de Ajutor Mutual Slatina Timiș (ADAMS) a început implementarea proiectului ”Comunități rurale active în furnizarea și monitorizarea serviciilor de Îngrijire la Domiciliu – Creșterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a bătrânilor din 5 comunități rurale”, proiect care se desfășoară pe parcursul a 20 de luni fiind co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Comentarii

comentarii