Actualitate

VIDEO Cinci dintre rănitele in accidentul din Turcia sunt din Oțelu Rosu

Un grav accident de circulație, în care a fost implicat un autocar cu turiști români, a avut loc ieri într-o zonă muntoasă din Turcia, situată între Manavgat și Akseki în drumul spre provincia Capadocia.
Două persoane au murit, iar 14 pasageri au fost răniți. Cinci dintre aceștia, toate femei, sunt din Oțelu Roșu, din Caraș Severin. Printre acestea este și Marieta Mălăiescu, soția primarului Luca Mălăiescu, precum și învățătoarea pensionară, Elena Lațcu. Din fericire, chiar dacă au trecut prin momente grele, acestea sunt acum în afara oricărui pericol fiind în grija medicilor.
Primarul din Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, spune că a vorbit de mai multe bori cu soția sa care are 11 copci, iar Elena Lațcu, are dublă fractură de claviculă și dublă fracură de bazin. Este rănită grav, dar este stabilă. Ea fost supusă unei intervenții chirugicale astă noapte și probabil că azi sau mâine, va urma o alta.

Fiica femeii a plecat azi dimineață în Turcia spre mama ei, iar soțul acesteia, Ion Lațcu, umblă cu actele pentru a i se elibera pașaport de urgență și vrea și el să plece și el în Turcia pentru a fi alături de soția sa.

Miniautocarul avea la bord un număr de 16 turiști români și era condus de un șofer turc. Șoferul nu a ținut seama de condițiile de drum ud și de timpul ploios și din cauza vitezei, a scăpat autovehiculul de sub control. Autocarul a derapat, s-a răsturnat apoi a ajuns din nou pe roți după care a fost proiectat în peretele stâncos de pe marginea drumului.

Cele cinci turiste din Oțelu Roșu au plecat sâmbătă cu trenul spre București, iar de acolo au zburat cu avionul până în Turcia, de unde grupul a fost preluat de o agenție de turism din Turcia. Excursia în care plecaseră turiştii urma să dureze șapte zile și avea un caracter mai multe de pelerinaj.

Celelalte 3 femei din Oțelu sunt rănite ușor cu lovituri și traumatisme, dar stare lor de sănătate este bună, ele vor părăsi spitalul mâine. Familiile lor din Oțelu Roșu au plecat deja în Turcia la ele la spital. Toate cheltuielile privind acest eveniment, vor fi suportate de agenția de turism care a organizat excursia.

Ambasada României în Turcia și Consulatul Onorific al țării noastre în Antalya țin legătura permanentă cu autoritățile și directorii spitalelor în care sunt internați turiștii români.

Comentarii

comentarii