Clădirile fostelor poște (PTTR) din oraș reprezintă un risc seismic uriaș

Deși impunătoare, cele două clădiri care au găzduit serviciilor poștale și de telefonie ale orașului până după anul 1989, sunt atât de șubrede încât la primul cutremur riscă să devină una cu pământul. Deși clădirea Poștei din Govândari ( azi Telekom) este de mult o ruină, uitată și abandonată, nu are nicio șansă să mai fie reabilitată. Este un monstru imens, o pată urâtă care sluțește zona Dacia. Arată urât și la exterior iar interiorul – atât cât se poate vedea prin geamurile deja cu praf pietrificat, arată ca în filmele de groază. Geamuri sparte și murdare, trepte rupte și cu cimentul măcinat, pereți sfoiegiți și pătați de rugina timpului, o rampă cu trepte semi-distrusă, o imagine urâtă – ce mai atâta tura-vura! În sediul fostei poște – ,,Poșta veche” – clădire ce arată la exterior foarte bine, locație din partea de sus a orașului, Primăria are însă birourile câtorva servicii. Cu toate acestea, clădirea nu este una sigură, fapt confirmat în anul 2017 chiar de către primarul orașului, Ioan Popa:

SANYO DIGITAL CAMERA

,,Poșta veche, în care o parte a serviciilor și direcțiilor din Primărie și-a desfăşurt activitatea, mai exact – Evidenţa Persoanelor, Asistenţa Socială şi Achiziţiile, este încadrată la clasa de risc seismic A sau B. E varză! Asta deşi de afară, când vezi clădirea zici: mamă ce frumos au făcut-o comuniştii ăştia, e tare! Tocmai din motivele astea legate de riscul seismic, de vreo doi ani, proprietarul nu ne-a mai facturat chiria. S-a stabilit în Consiliul de Administraţie al Telekom Germania –                  (administratorul și proprietarul de atunci al clădirilor) că acolo unde au clasă de risc seismic periculoasă, să nu mai încheie contracte pentru că le este frică, se tem de o nenorocire în caz de cutremur. Fiindcă – dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva, acel cineva se va îndrepta împotriva lui T1, adică împotriva Telekomului. Clădirea de jos de la Dacia, monstrul ăla care stă în picioare, Telekomul vechi, este goală tot din acelaşi motiv. Şi ea, la prima vedere pare o clădire comunistă, trainică, făcută bine, puternică. În schimb, nu se bagă nimeni în ea, e şvaiţer, e praf pe dinăuntru!“.

Între timp, clădirile au ajuns în proprietatea unei firme de telefonie mobilă care cu siguranță va încewca să scape cumva de ele.

Comentarii

comentarii

5 thoughts on “Clădirile fostelor poște (PTTR) din oraș reprezintă un risc seismic uriaș

  1. …glumetilor!credeti ca tot ce „manca” Popa e legal?cam prea il vedeti Dumnezeu pe acest cetatean oportunist…

  2. Expropiere + jos cu ele = problema-i rezolvată, dar se pare că încasatu de amenzi e mai importantă că se îndoapă bugetul! În afară de asta îmi pun întrebarea, cît mai sunt în stare să construiască tîmpenii în govîndarul ăla că e plin deja pe lîngă jegurile comuniste?!

  3. Si daca ambele sînt praf, de ce nu le demontati, de ce nu le dati jos? Asteptati sa se darîme peste oameni sau care-i treaba? Are statu bani pt. toate tîmpeniile dar pt. ce trebuie, nu. Va jucati cu viata cetatenilor. Un escavator cu brat lung si cu foarfeca hidraulica „bot de balaur” n-are ce lucra la ele. Într-o saptamîna nu mai exista si nici nu mai riscati sa aveti vieti omenesti pe constiinta.

  4. Aia din Govândari ”sluțește zona Dacia”? Dar aia nouă ce face, o înfrumusețează cumva? Luând fața cinematografului și ocupând singura pată verde din zonă? Demolațil-e pe amândouă!

Comments are closed.