VIDEO Clubul Rotary Reşiţa a acordat un număr de 20 de „Burse de excelenţă”

Clubul Rotary Reşiţa a acordat un număr de 20 de „Burse de excelenţă”, pentru elevii cu performanţe deosebite la învăţătură şi la concursuri şcolare, dar care au posibilităţi financiare reduse, printre care şi elevi de la diferite centre de plasament care continuă studiile în domeniul universitar.

„În această seară am avut un dublu eveniment. În primul rând, acordăm pentru un număr de 20 de elevi din ciclul gimnazial, dar şi studenţi, foşti elevi de la Centrul de plasament Speranţa din Reşiţa care au terminat liceul, iar în prezent sunt în mediul universitar. De asemenea, pe data de 23 februarie, în fiecare an, sărbătorim Ziua Internaţională a Rotary. Anul acesta sunt 122 de ani de la înfiinţarea primului club din lume, în SUA, la Chicago” spune preşedintele Club Rotary Reşiţa, Adrian Cocoşilă.

Acesta este cel de-al zecelea an în care acest club acordă burse de excelenţă prin intermediul proiectului „Rotary Club Reşiţa susţine performanţa”. Ca o noutate, în acest an, s-a instituit şi o bursă pentru teatru, care a fost acordată unei trupe şcolare prezentă la concursul din cadrul Festivalului Internaţional de teatru „Scena ca o stradă”.

Pe lângă proiectele deja cunoscute, clubul a sponsorizat, în ultimii doi ani, şi înfiinţarea Clinicii Nera, primul Centru de îngrijire oncologică din România, pentru care a donat, până acum, suma de 60 mii lei.

Comentarii

comentarii