VIDEO Conferință de alegeri la PSD, cu un singur candidat și patru lideri de la București

Conferința județeană de alegeri a PSD Caraș-Severin a desemnat astăzi un Consiliu județean alcătuit dintr-un președinte, Ion Mocioalcă, şi 151 de membri. Alegerea lui Mocioalcă a fost o simplă formalitate, fiind singura candidatură depusă. Pentru a da greutate evenimentului, de la Bucureşti au fost prezenți președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, precum și miniștrii Sevil Shhaideh și Sorin Grindeanu.
Lucrările conferinței s-au desfășurat cu ușile închise, în sala Cinematografului Dacia, presa având acces doar pentru obișnuitele fotografii și cadre filmate. La sfârșit, s-a organizat o scurtă conferință de presă în care Ion Mocioalcă a anunțat faptul că a fost adoptată o rezoluție prin care se solicită devansarea datei congresului partidului, din noiembrie în octombrie, o rezoluție susținută, până acum, de cel puțin 15 organizații județene.

Referindu-se la cele discutate în cadrul conferinței, Liviu Dragnea a spus că nu au fost pomenite nume de viitori candidați pentru primării sau Consiliu județean. „Astăzi nu s-a vorbit despre candidaturile pentru județ, pentru primării sau CJ, ci de dorința realistă a PSD Caraș-Severin de a câștiga președinția Consiliului județean, Primăria Reșița și o mare parte din localitățile județului, mai mult de jumătate. Despre candidați nu se putea vorbi acum și nici nu am încurajat acest lucru. Asta pentru că toți candidații trebuie desemnați în urma unei analize temeinice, pe care să-i cunoaștem foarte bine în adevăratul sens al cuvântului. Și asta necesită timp. Primarii PSD în funcție au prima șansă la candidatură, dar, dacă există cazuri care acest lucru nu reprezintă o soluție bună, o să continuăm analiza. Se va analiza caz cu caz, chiar și cei care au dosare penale, pentru că nu există o formulă de reguli care să cuprindă toate situațiile. Teoretic, nu vor fi candidați cei în cauză“, a mărturisit Dragnea.

– See more at: http://argument-cs.ro/content/conferin%C8%9B%C4%83-de-alegeri-la-psd-cu-un-singur-candidat-%C8%99i-patru#sthash.Y9YDGM40.dpuf

Comentarii

comentarii