VIDEO CONSILIUL JUDEȚEAN PUNE PICIORUL ÎN PRAG: URMEAZĂ SANCȚIUNILE

Sorin Frunzăverde avertizează constructorii care nu au finalizat proiectele de infrastructură pentru Caraș-Severin. În cadrul unei conferințe de presă președintele Consiliului Județean, sorin Frunzăverde, a ridicat problema întârzierii mult prea mari a finalizării lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă și canal din județ. Lucrările fac parte din proiectul”Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş – Severin”, realizat din fonduri europene prin Programul Operațional de Mediu I.
Sorin Frunzăverde a precizat că a făcut presiuni asupra constructorilor care au câștigat licitațiile și aceștia au promis o urgentare a finalizării lucrărilor.

[youtube id=”Ma4WrTGyPlQ”]

„Le-am spus să nu se amăgească cu gândul că la nivelul Comisiei europene se va lua hotărârea că finanțarea acestui program va fi extinsă și în 2016. Ea a fost deja extinsă pe un an de zile, anul 2015”, a precizat Frunzăverde. Acesta este motivul pentru care lucrările trebuie finalizate în acest an, iar constructorii trebuie să se conformeze.

Șeful administrației județene, beneficiara acestor lucrări de infrastructură, a precizat că nu a aplicat amenzi ci a trimis acestora avertismente, însă dacă aceștia nu-și îndeplinesc la timp îndatoririle se vor lua măsuri.

De altfel acesta a subliniat că instituția județeană a avut toată deschierea în comunicarea cu constructorii și instituția s-a achitat exemplar de sarcinile pe care le-a avut. Urmează ca și executanții lucrărilor să dea dovadă de aceeași deschidere în îndeplinirea obligațiilor.

Întârzierile se datorează unei proaste organizări interne a acestor firme. Este vorba de întârzieri la lucrările de construcție și reabilitare a staților de epurare din Reșița, Bocșa, Anina și Oravița. Aceste lucrări sunt executate de către o firmă spaniolă, Espina Opras Hidraulicas. Alte întârzieri sunt marcate la reabilitarea și extinderea conductelor de transmisie rețeaua de distribuție și de canalizare în Reșița, Caransebeș, și Băile Herculane, reabilitarea și extinderea conductelor de transmisie rețeaua de distribuție și de canalizare Moldova Nouă. Toate aceste lucrări sunt executate de către SC Hidroconstrucția SA.

Dar nu numai în finalizarea lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare are județul întârzieri de finalizare. În derularea lucrărilor proiectului ”Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin” se regăsesc aceleași probleme. Aceste întârzieri sunt la stațiile de transfer din Bozovici, Pojejena și Oțelu-Roșu. Tot Hidroconstrucția este firma care se face vinovată de nerespectarea termenelor.

Acestea sunt cele două proiecte realizate prin Programul Operațional de Mediu I.
În Caraș-Severin se lucrează pe proiecte europene, în acest an, în valoare de circa 160 de milioane de euro.

În 2016 va începe cel de-al doilea proiect, tot cu finanțare europeană, în cadrul Programului Operațional de Mediu II, tot pe infrastructură.

Comentarii

comentarii