VIDEO Cosiliul Local Reșița nu s-a constituit, consilierii PSD și PMP au boicotat ședința

Consilierii PSD au lipsit de la convocarea ședinței Consiliului Local de astăzi.
Conform Ordinului Prefectului nr. 190 din 22.06.2016 privind convocarea consilierilor declarați aleși la alegerile autorităților administrației publice locale din anul 2016 pentru ședința de constituire a Consiliului Județean Caraș-Severin și a consiliilor locale, precum și primarii declarați aleși la alegerile autorităților administrației publice locale din județul Caraș-Severin, ședința de constituire a Consiliului Local al municipiului Reșița programată joi, 23 iunie 2016, de la ora 15:00 a fost amânată. Pentru ca o ședința să se poată desfășura era nevoie ca 2/3 din consilierii declarați aleși să fie prezenți. Astăzi au fost însă prezenți doar 11 din 21, fiind nevoie de minim 14 consilieri ca ședința să aibă loc.
Prefectul Florența Maria Albu a precizat că se va emite un nou ordin de convocare a Consiliului Local peste 3 zile.

Consilierii locali ai PSD și PMP au refuzat să participe la şedinţa de constituire a Consiliului Local Reșița. Azi a avut loc primul boicot, urmând ca duminică, adică după trei zile, să aibă loc reconvocarea şedinţeiei de constituire a CL. Dacă nici duminică consilierii nu se vor prezenta, vor fi reconvocaţi pentru miercuri, 29 iunie.

În cazul în care nici la a treia reconvocare nu vor fi prezenţi două treimi dintre consilierii aleşi, aceștia își vor pierde calitatea de aleși și vor fi înlocuiți cu următorii de pe lista de participare la alegerile locale. În cazul în care nu se vor găsi înlocuitori în lista de partid – în cazul Reșiței, conform art 30 din Legea 215 din 23 apr 2001 republicata, la Reșița vor fi organizate alegeri anticipate pentru Consiliul Local.

Primarul ales, Ioan Popa a declarat că situația de astăzi este o lipsă de respect față de reșițeni și față de electoratul PSD-ului, avându-se în vedere că sunt ”lucruri care trebuiesc puse la punct cu cea mai mare rapiditate, și această tergiversare a lucrurilor nu face decât să fie în dezavantajul nostru, al reșițenilor”. Ioan Popa venise pregătit cu o dispoziție pentru ședința amânată, prima dispoziție pe care voia să o semneze în calitate de primar instituit prin care să se dea drumul la haldina de gunoi.
”Domnul Crina a închis posibilitatea celor din județ să ducă gunoiul la haldină și nu vorbim aici cât de bună sau mai puțin bună e firma de acolo, dar lucru acesta se reflectă în mod negativ asupra unor localități din județul Caraș-Severin și durează deja de vreo 4 zile și primul lucru pe care-l făceam era să eliberez haldina să poată să ducă oamenii gunoiul acolo. Mă refer la Oravița, Moldova Nouă, Bocșa și așa mai departe. E vară e cald, sunt 37 de grade și nu cred că e bine să rămână gunoiul în drum zile-n șir”, a adăugat Ioan Popa. Acesta le-a transmis celor din PSD că au dreptul să absenteze de încă 3 ori și să o facă dacă vor. Primarul ales nu s-a sfiit să precizeze că nu face parte din rândul ”marilor strategi”, unora dintre ei recomandându-le să se pensioneze și să-și crească nepoții, să nu mai facă politică.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “VIDEO Cosiliul Local Reșița nu s-a constituit, consilierii PSD și PMP au boicotat ședința

  1. De ce sa vina Crina la sedinta cand se poate relaxa la mall la o shaworma ? take it easy,man…lasati gunoaiele sa creasca,germenii sa se inmulteasca !

  2. Ar trebui ca la orice angajat, la 3 absențe nemotivate să li se desfacă contractul de muncă. Dacă nu vor să-și unească forțele pentru binele orașului, să le fie rușine. Să lase interesele politice deoparte și să gândească pentru refacerea Reșiței. Așa să-i ajute Dumnezeu.

Comments are closed.