VIDEO Cum și unde iesim la iarbă verde în jurul Reșiței – Cateva precizari

Cel mai călduros week-end din ultima perioadă a scos reşiţenii la iarbă verde. Cei care au călătorit duminică, au putut vedea pe dealurile din jurul orașului mulțimea mașinilor staționate și locuitorii pe coclauri în căutarea celor mai bune locuri pentru a se bucura de soare.

Fie că erau familii sau grupuri, oamenii au profitat de zilele însorite și de aerul curat de primăvară și s-au relaxat în natură. Unii dintre ei au declarat că așteptau de mult un astfel de sfârșit de săptămână, iar timpul rece și ploios din ultima perioadă nu le-a permis să-și facă acest hatâr. Și cum până la concediu mai este mult, reşiţenii posesori de apartamente la bloc au precizat că și-au plănuit să-și petreacă așa aproape fiecare sfârșit de săptămână. Pentru cei care doresc să-şi petreacă timpul liber la grătar Primăria a amenajat locuri speciale pentru această activitate de picnic, și anume:
– Driglovăţul Nou: pe o suprafaţă de 8.500 mp
– Strada Caraiman: pe o suprafaţă de 3.000 mp
– Moniom: lângă terenul de fotbal de pe valea Moniomelului, în suprafaţă de 8.700 mp. Mai exact, pe drumul spre fostul poligon militar.

Reşiţenii care își doresc să încingă grătarele pentru picnic, mai ales în perioada 1 Mai, trebuie să cunoască câteva aspecte legate de respectarea legii:

Conform Legii 54 din 19 martie 2012 privind desfășurarea activităților de picnic
”ART. 3
c) zone special amenajate pentru activităţile de picnic – zonele aparţinând domeniului public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ -teritoriale, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă;
d) zone indicate pentru activităţile de picnic – zonele indicate în planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor, precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, în care sunt permise activităţi de picnic, cu excepţia aprinderii focului;”
” ART. 4
(1) Desfăşurarea activităţilor de picnic, cu excepţia celor desfăşurate în zonele prevăzute la art. 3 lit. c) şi d), este interzisă.  
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), desfăşurarea activităţilor de picnic este permisă şi în alte zone decât cele prevăzute la art. 3 lit. c) şi d) doar în condiţiile organizării de evenimente ocazionale, autorizate potrivit legii.”

Cei care nu respectă legea vor suporta consecinţele şi riscă să fie sancționați contravențional. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1) se fac de către reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, autorităţile administraţiei publice locale şi personalul împuternicit al acestora, precum şi de către ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, precum şi de către agenţii Poliţiei locale, conform competenţelor stabilite prin lege.

Deci, mare atenție – grătarul ,,poate arde” rău dacă nu se respectă legea.

Comentarii

comentarii