VIDEO Cutremur la Universitatea Eftimie Murgu – 3 Victime surprinse sub daramaturi

Trei victime au fost surprinse într-una dintre clădirile universităţii reşiţene în urma cutremurului ce a avut loc în această dimineaţă. Tot în urma mişcării telurice un incendiu a cuprins mansarda unei clădiri. Din fericire totul a fost un scenariu de intervenţie al ISU Semenic.

Cinci grade pe scara Richter a avut cutremurul din această dimineaţă. La Universitatea Eftimie Murgu au fost surprinse trei persoane în clădirea corpului A, două la parter, iar una la etajul doi, iar mansarda clădirii a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii din cadrul ISU Semenic şi voluntarii de la Serviciul Voluntar pentru Sintuaţii de Urgenţă au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a salva victimele şi pentru a lichida incendiul. Toate acestea au făcut parte din scenariul exerciţiului care a avut loc la UEM.

„În urma cutremurului de 5 grade pe scara Richert 3 persoane au fost surprinse vîn interiorul clădirii şi s-a produs un incendiu la mansarda corpului A. O persoană a fost evacuată cu ajutorul autoscării mecanice, iar celălalte persoane, după ce li s-a acordat îngrijiri medicale la faţa locului au fost evacuate cu ajutorul tărgilor-lopată şi transportate la autospecialele transport victime multiple”, a declarat sublt. Sorin Craioveanu de la detaşamentul de Pompieri Reşiţa din cadrul ISU Semenic.

„Am desfăşurat un exerciţiu cu mujloace şi forţe, un exerciţiu venit în sprijinul studenţilor, a cadrelor didactice şi nedidactice, cu scopul de-ai învăţa cum să se se comporte în cazul unui cutremur urmat de un incendiu”, a precizat lt.col. Corina Braje, responsabil în cadrul departamentului de prevenire.
„Este important ca genul acesta de acţiuni să nu fie doar mediatizate ci oamenii să poată participa efectiv la astfel de acţiuni, să vadă în practică ce înseamnă aceste exerciţii”, a declarat conf.univ.dr.ing. Cristian Chioncel, prorectorul UEMR.

Studenţii au declarat că aceste exerciţii sunt utile fie că ştiu cum să reacţioneze în caz de cutremur, fie că au aflat în cadrul exerciţiului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic desfăşoară periodic astfel de exerciţii atât ca antrenament pentru echipajele de pompieri cât şi ca acţiuni de prevenire şi educare a populaţiei.

Comentarii

comentarii