VIDEO Dacă auziți ,,bummm” – nu vă speriaţi, este doar o distrugere de muniţie!

munitie distrugereÎn data de 7 martie a.c., începând cu ora 10:00, pe raza municipiului Reşiţa, în poligonul SC Arsenal SA, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin va desfăşura activităţi de protecţie civilă – distrugerea muniţiei neexplodate asanate de pe teritoriul judeţului.

Distrugerea muniţiilor rezultate din asanări se execută prin explozie, ardere sau dezmembrare – ardere. Şeful lucrărilor de distrugere a stabilit că se va folosi metoda de distrugere prin explozie pe cale pirotehnică.

Astfel, se vor folosi următoarele materiale: încărcătură de exploziv, capsă detonantă pirotehnică, fitil de amorsare şi mijloace de aprindere. Se vor distruge: cinci proiectile perforante cal 85 mm şi 40 proiectile explozive cal 76 m.
Prin explozie se distrug, de regulă, toate categoriile de muniţii care au încărcătura de luptă formată din substanţe explozive, explozivii sau diverse alte materii explozive care au intrat în descompunere şi nu mai prezintă siguranţă la manipulare.
Pentru siguranţă, cetăţenii sunt rugaţi să evite deplasarea în zona poligonului SC Arsenal SA.
Lt. Adriana Marghescu – purtător de cuvânt ISU Semenic
Arhiva:

Comments

comments

Powered by Facebook Comments