VIDEO Degeaba urla ONG-urile si presa -Taierile din ultimele paduri virgine din muntii Tarcu continua

Taierile din ultimele paduri virgine din muntii Tarcu continua. Filmari realizate in padurea virgina de sub culmea Plesa, Ocol Silvic de Stat Teregova, Directia Silvica Resita. In luna februarie Agent Green si Asociatia Altitudine au reclamat taierile ilegale din padurea virgina Olteana din Munţii Ţarcu – Sit Natura 2000. Inca nu am primit raspuns de la minister nici pentru acest caz. Dă clik pe imagine de mai jos pentru materialul video.

Taierile din ultimele paduri virgine din muntii Tarcu continua.Filmari realizate in padurea virgina de sub culmea Plesa, Ocol Silvic de Stat Teregova, Directia Silvica Resita.In luna februarie Agent Green si Asociatia Altitudine au reclamat taierile ilegale din padurea virgina Olteana din Munţii Ţarcu – Sit Natura 2000. Inca nu am primit raspuns de la minister nici pentru acest cazMana criminala: odata identificate, padurile virgine sunt distruse de urgenta cu buna stiinta si incalcarea codului silvic si a ordinului 3397 dat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor in anul 2012.In lipsa sanctiunilor si a grabirii realizarii inventarului national al padurilor virgine, Romania pierde pentru totdeauna aceste ultime paduri virgine. Definiţie:Pădurea virgină este acea pădure care s-a format şi dezvoltat exclusiv sub acţiunea factorilor naturali şi în care procesele ecosistemice în dinamica lor se produc fără nicio influenţă antropică directă sau indirectă.

Publicată de Agent Green pe Joi, 31 martie 2016

Mana criminala: odata identificate, padurile virgine sunt distruse de urgenta cu buna stiinta si incalcarea codului silvic si a ordinului 3397 dat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor in anul 2012.

In lipsa sanctiunilor si a grabirii realizarii inventarului national al padurilor virgine, Romania pierde pentru totdeauna aceste ultime paduri virgine.

Definiţie:
Pădurea virgină este acea pădure care s-a format şi dezvoltat exclusiv sub acţiunea factorilor naturali şi în care procesele ecosistemice în dinamica lor se produc fără nicio influenţă antropică directă sau indirectă.

La fel se intampla si cu padurea de făgete de pe Valea Mare de la Bănia. Aici situația este și mai gravă fiindcă este afectată sursa de apă a comunei Bănia. Cu toate că exploatarea forestieră este interzisă în aceste zone, în amonte de sursele de apă, aici se taie într-o veselie, dovadă fiind fotografiile luate de noi de pe fb-ul unui tânăr.


Sursa Badescu Bogdan via Agent Green

Comentarii

comentarii