VIDEO Deschiderea porților Școlii Duale din Reșița

Start Dual – astfel s-a intitulat manifestarea care marchează deschiderea porților Școlii Duale din Reșița şi care a avut loc la Cinematograful Dacia din municipiul de pe Bârzava.
120 de tineri au spus da învăţământului dual în primul an în care această formă de învăţământ este organizată la Reşiţa. Participanţii la acest eveniment au remarcat că Reşiţa a creat un model nou prin implicarea directă a autorităţiilor locale care au promovat şi încurajat tinerii să opteze pentru şcoala duală.

Colegiul Tehnic, Colegiul Tehnic Cărăşan şi Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița sunt cele trei unități școlare care au oferit forma de învățământ dual în următoarele specializări: strungar, sudor, electrician, bucătar, confecționer produse textile, ospătar, brutar, patiser, operator CNC.Tinerii care au ales învăţământul dual au făcut-o din diverse motive, însă sunt convişi că au făcut alegerea potrivită.

Tinerii care urmeză cursurile școlii duale pot beneficia o bursă în valoare de 200 de lei de la stat, cel puțin aceeași sumă de la agenții economici și 100 de lei, cazare și masă oferite de Primăria Reșița.

Comentarii

comentarii