VIDEO Dezbatere la Resita despre importanţa vaccinării în lupta împotriva poliomielitei

Cadre medicale de specialitate, profesori şi reprezentanţi ai comitetelor de părinţi din scoliile gimnaziale reşiţene şi reprezentanţi ai unor organizaţii non-guvernamentale au participat, la Reşita, la o dezbatere despre importanţa vaccinării în lupta împotriva poliomielitei. Acţiunea a fost organizată de Rotary Club Reşita, care derulează şi o campanie de eradicare a acestei boli, „End Polio Now”.
Poliomielita este o boală virală acută, care distruge neuronii motori din măduva spinării şi provoacă paralizia musculară, afectând în special copiii. Virusul se transmite prin consumul de apă şi alimente contaminate dar şi prin intermediul mâinilor murdare. În prezent nu există efectiv un tratament al poliomielitei, însă medicii au reuşit să dezvolte un vaccin eficient la începutul anilor ’50. De atunci, numărul cazurilor de poliomielita din ţările dezvoltate a scăzut dramatic însă boala nu a dispărut. Campaniile de vaccinare împotriva acestei boli, ce se desfăşoară la nivel global, au scopul declarat de a eradica definitiv aceasta afecţiune. Despre importanţa vaccinării au vorbit, la Reşita, medicii şi responsabilii din domeniul sanitar. În ultimii 30 de ani, Rotary Internaţional a dus la nivel mondial o campanie intensă, contribuind la imunizarea a peste 2 miliarde de copii din 125 de tari.

Începând de anul trecut, Rotary Club Reşita derulează o campanie proprie de strângere de fonduri pentru lupta împotriva poliomielitei. Campania se derulează cu sprijinul pictorului naiv vasile Popovici, el însuşi afectat de aceasta maladie cumplită dar care, cu credinţa şi perseverenţa, a reuşit să o învingă.
Pictor Popovici (24)
Prin astfel de acţiuni, Rotary Club şi Rotary Community Corps din Reşita încearcă să avertizeze, să îndrume şi să încurajeze populaţia, în scopul prevenirii şi eliminării riscurilor apariţiei acestei cumplite boli, prin vaccinare.

Comentarii

comentarii