Sănatate

VIDEO Din inimă, pentru inima si sanatatea resitenilor – Doi medici tineri au oferit consultatii gratuite la Resita

Reşiţenii care au trecut prin Parcul Tricolorului au avut ocazia să îşi verifice gratuit tensiunea arterială, glicemia, dar şi să-şi facă un control dermatologic de specialitate. Toate acestea în urma unei acţiuni umanitare organizată de Asociaţia ”Din inimă, pentru inimă”. Cu acest prilej, cei care au fost controlaţi au primit şi creme de protecţie împotriva soarelui, dar şi sfaturi în ceea ce priveşte alimentaţia.

Doi medici tineri din Timișoara, dar cu rădăcini la Reșița, este vorba despre Ancuța și Marian Proca, s-au instalat sub corturile Asociației umanitare ”Din inimă, pentru inimă” amplasate în Parcul Tricolorului, și s-au apucat de treabă. Ancuța și-a scos dermatoscopul și a trecut la verificarea alunițelor și a altor pete de pe piele, iar Marian, a măsurat tensiunea arterială. Lor li s-a alăturat asistenta medicală Vali Lazar care a măsurat nivelul glicemiei. Cei trei inimoși au fost fost luați cu asalt de reşiţenii care au dorit să profite de prezenţa medicilor care le-au testat starea de sănătate, precum și de controlul glicemiei.

Pe lângă testarea aluniţelor, a glicemiei şi a tensiunii arteriale, reşiţenii au primit şi sfaturi de la specialişti. Totul a fost gratuit iar cei doi medici sunt fiica și ginerele președintei Asociației, Tudorița Nicula. Tinerii medici și-au rupt din timpul lor liber și au răspuns la apelul doamnei Nicula iar reșițenii au putut beneficia de un control gratuit care i-a scutit de statul pe la ușile cabinetelor și de ce nu, de o cheltuială în plus.

,,Acțiunea a fost organizată de Asociația umanitară ”Din inimă, pentru inimă”, cu sprijin din partea Ligii Pensionarilor. Astfel de acțiuni vor mai fi organizate și pe viitor. Vom încerca să atragem în acțiunea noastră și medici de alte specialități, atât cât permit condițiile de lucru” a spus Tudorita Nicula, președinta Asociației.

Comentarii

comentarii