VIDEO Din nou protest spontan la Universitatea Eftimie Murgu din Resita

Din nou protest spontan la Universitatea Eftimie Murgu din Reşita. Deoarece legea le interzice declanşarea grevei generale, angajaţii universităţii Eftimie Murgu au decis să apeleze la alte forme de protest pentru a atrage atenţia asupra faptului că au intrat, deja, în cea de-a treia lună în care nu şi-au primit salariile.
Aproximativ 20 de angajaţi, (ieri au fost vreo 30 în prima fază) – cadre didactice şi personal auxiliar, ai Universităţii Eftimie Murgu din Reşita s-au adunat, în această dimineaţă, în curtea instituţiei. Ei sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pentru lunile în care şi-au desfăşurat activitatea conform contractului de muncă. Au fost formulate şi o serie de memorii şi petiţii şi transmise factorilor de decizie însă nu a fost primit niciun răspuns.

Un sprijin sub forma unor ajutoare sociale pentru acei angajaţi ai unviersitatii aflaţi într-o situaţie disperată ar putea veni din partea Primăriei Reşita.
 
Blocajul în ceea ce priveşte plata salariilor a intervenit deoarece Ministerul Educaţiei a sistat alocarea de fonduri suplimentare către Universitatea Eftimie Murgu, din cauza scandalului de corupţie în care sunt implicate mai multe cadre universitare.

Comentarii

comentarii