VIDEO Diplome de merit pentru liceenei reșițeni

Elevii de la liceele din Reşiţa care au scris mesajele introduse în „Capsula Timpului”, din faţa Palatului Cultural din municipiu, au primit diplome, prin reprezentanţii lor, de la Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Timişoara. Diplomele au fost acordate în semn de recunoştinţă pentru participarea la reuşita sărbătoririi Zilei Cooperării Europene.

La Reşiţa în data de 19 septembrie Secretariatul Tehnic Comun al BRCT Timişoara a organizat ziua cooperării transfrontaliere, zi marcată pe toate graniţele, atât interne cât şi externe ale Uniunii Europene.

Evenimentul de la Reşiţa a fost unul de mare succes peste 2,000 de spectatori au asistat, în centrul civic al municipiului, la un concert al Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, completat de o prezentare de modă. Motto-ul evenimentului a fost: „La graniţe ne dezvoltăm împreună!” Întregul spectacol a fost organizat în jurul ideii de a lansa mesaje pentru viitor, sigilate într-o „capsulă a timpului”, mesaje scrise de către elevi ai unor licee din Reşiţa şi din Vârşeţ – Republica Serbia.

Acum, Secretariatul Tehnic Comun al BRCT Timişoara a organizat o ceremonie de acordare a diplome pentru partenerii care au contribuit la Zilele Cooperării Transfrontaliere 2014. Cu acest prilej s-a citit un Mesaj peste timp, s-a înmânat mesajul peste timp şcolilor partenere, cu obligaţia de a-l păstra şi al transmite generaţiilor viitoare.

[youtube id=”Dtqt5D1gdKo”]

În acelaşi timp şcolile partenere au primit diplome de excelenţă. Este vorba de Colegiul Naţional Traian Lalescu, Colegiul Naţional Mircea Eliade şi Liceul Traian Vuia. Au mai fost răsplătiţi cu diplome voluntarii de la Centrul De Volunatariat Mansarda, partener la organizarea Zilei Cooperării Transfrontaliere 2014.

Comentarii

comentarii