VIDEO Doi oameni ai străzii au adus autoritățile reșițene în pragul disperării

Doi oameni ai străzii au adus autoritățile reșițene și locuitorii din Moroasa Unu în pragul disperării! Locuiesc sub scările unor spații comerciale din cartierul Moroasa, și au transformat zona întrun adevărat focar de infecție. Deși Poliția Locală și asistenții sociali le-au oferit adăpost și îngrijire specializată, oamenii s-au întors tot sub scările din Moroasa, spre nemulțumirea locuitorilor din zonă.

Doi oameni ai străzii creează nemulțumiri în rândul populației din cartierul reșițean Moroasa. Aceștia și-au impovizat un culcuș pe timpul verii, sub scările de lângă barul cunoscut sub numele de Fluturelu. Acolo dorm, mănâncă, iar zidurile și copacii sunt folosite pe post de toaletă. Zona a devenit un focar de infecție, mai ales pentru copiii care trec zilnic pe acolo. Locuitorii din zonă au sesizat de nenumărate ori poliția locală. Oamenii legii au venit, au sesizat Direcția de Asistență Socală, iar cei doi oameni ai străzii au fost duși într-un centru specializat din Caransebeș. Dependenți de băuturi alcoolice, aceștia nu au rezistat în centru și s-au întors sub scările din Moroasa, spre disperarea locuitorilor din zonă.

Direcția de Asistență Socială încearcă să găsească o soluție pentru a le oferi celor doi un adăpost permanent. Una dintre variante ar fi căminele de bătrâni, însă nu are nimeni certitudinea că nu vor pleca și de acolo. Bărbatul este pensionar, iar femeia este încadrată la gradul II de handicap.

Comentarii

comentarii