VIDEO Doi reținuti in urma perchezitiilor din zona Caransebes – Otelu Rosu

Polițiștii au descins ieri în Bucoșnița și Caransebeș, unde au efectuat percheziții la firme de construcţii şi persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani. După audierile de ieri de la Parchetul ÎCCJ, s-a lăsat cu rețineri și control judiciar. Bejeriță și Obrejan, au fost reținuți!

Potrivit surselor apropiate anchetei vizați ar fi soții Trandafir și Frunzina Rădoia, cunoscuți oameni de afaceri din Caransebeș, Ilie Buzan, Ilie Șerbescu, Aurel Hănțilă și Gheorghe Obrejan. Potrivit polițiștilor, aceștia ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacţii comerciale fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro.

Reprezentanţii firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor unor alte firme, de tip „fantomă”, care ar fi acceptat, în schimbul unor sume de bani, să pună la dispoziţie facturi, chitanţiere şi ştampile, pentru a da aparenţă de legalitate tranzacţiilor fictive. Astfel, prin intermediul societăţilor implicate, ar fi fost transferaţi aproximativ 7,5 milioane de euro către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul legal prin transferuri bancare şi retrageri de numerar.

,,Dintre cele patru persoane reținute pentru 24 de ore, două sunt din Caraș-Severin: Ion Bejeriță și Axinte Obrejan, zis și Arabela. Ei vor fi prezentați judecătorului cu propunerea de arest preventiv. În cauză, procurorii au dispus, prin ordonanţa din 13 ianuarie 2016, luarea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile (2 terenuri şi 2 clădiri situate în Caransebeş), aparţinând inculpatului Bejeriţă Ion. Prin acelaşi act a fost instituit sechestru asupra a 8 bunuri imobile aparţinând inculpatului Obrejan Axente.

De asemenea, printr-o ordonanţă anterioară, a fost dispusă măsura asigurătorie a popririi asupra sumei de 10.585.691 euro aflată într-un cont al inculpatului Bejeriţă Ion“.
Sursa: argument-cs.ro”

Comentarii

comentarii