VIDEO După Pozarevaţ, Veliko-Gradişte şi Kikinda, ieri, Reşiţa s-a înfrăţit cu Vârşeţul

Infratire Varset (45)
Reșița a semnat astăzi cel de-al patrulea acord de înfrățire cu un oraș din Serbia, este vorba de Vârșeț. Municipalitatea de pe Bârzava are semnate asemenea acorduri cu Kikinda, Veliko Gradiște și Pojarevăț.
Pentru a patra oară în ultimii trei ani, Municipiul Reşiţa s-a înfrăţit cu o localitate din Republica Serbia. După Pozarevaţ, Veliko-Gradişte şi Kikinda, ieri, a urmat Vârşeţ. Acesta este unul dintre cele mai mari şi importante oraşe sârbeşti ale Banatului de sud. Festivitatea de înfrăţire a avut loc la Primăria Reşiţa. În cadrul primei şedinţei ordinare de Consiliu Local a municipiului Reşiţa din acest an, primarul Mihai Stepanescu şi omologul său din Vârşeţ, Republica Serbia, Cedomir Zivcovic, au semnat acordul de înfrăţire a celor două localităţi.
Prin semnarea acordului de înfrățire cu orașul Vârșeț se pun bazele unei lungi relații intercomunitare, interinstituționale și interregionale. Municipalitatea reșițeană continuă astfel seria de înfrățiri și colaborări cu orașe din Serbia. Aceste colaborări sunt fructoase având în vedere că pun bazele de dezvoltări de proiecte reciproc avantajoase în cele două orașe.

,, Prin acest act se vor putea atrage fonduri europene substaţiale şi de asemenea, se vor putea accentua colaborările dintre cele două comunităţi şi se vor putea stabili altele de ordin economic şi social” a spus primarul Mihai Stepanescu,.
Primarul Orașului Vârșeț se bucură de această colaborare, având în vedere alte colaborări pe proiecte IPA și pentru că între cele două orașe există mai multe lucruri bune ce pot fi evidențiate. Domeniile de colaborare pe care Vârșețul le propune sunt legate de sport, cultură, turism și infrastructură.
Prezent la întâlnire a fost și prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, precum și deputații Ion Mocioalcă și Ioan Benga care au salutat actul istoric de înfrățire a celor două orașe.
Ca un prim pas, autoritățile locale din Vârșeț i-au invitat pe oficialii reșițeni săptămâna viitoare, la o primă ședință de lucru în Serbia.

Comentarii

comentarii