VIDEO Durere, durere fără margini, dar cu o undă de speranță pentru adevăr în cazul celor 3 tineri uciși de Chișărău

accident tmÎn doi martie, Bien ar fi împlinit 22 de ani. dar, nu a fost să fie. Firul vieții i-a fost curmat de un conducător auto care a ignorat ori ce urmă de lege sau de conduită la volan. A ignorat legea și a ucis. A ucis 3 copii în floarea vârstei iar pe un al patrulea l-a lăsat marcat pe viață. A omorât oameni, a omorât vise, a ucis destine și a nenorocit oameni.

La aproape doi ani de la teribilul accident provocat de fostul primar, consilier local, județean și director la Moldamin – Moldova Noua, Iacob Chisarau, in care trei studenți din Reșița au murit, supravietuitorul si familiile indurerate vorbesc.
Nu a trecut zi in care aceștia să nu caute dreptatea și să nu își amintească de cei dragi. Pedelistul la acea vreme- actualul liberal Chișărău, a fost trimis in judecată in cazul accidentului abia zilele trecute, la aproape doi ani de la accident, fiind acuzat de ucidere din culpă în formă agravată și vătămare corporală gravă din culpă.
Insa acest lucru nu reușește să îi consoleze pe oamenii care stau și își plâng copiii uciși în fiecare zi.
Alex este supravietuitorul. Alți trei colegi ai săi nu au mai avut acest noroc. Au fost efectiv striviți și uciși. In momentul accidentului, era in masina cu alti trei baieti din Resita. Impreuna se indreptau spre casa vierea, cand masina lor a fost izbita in plin de un SUV de teren care a facut o depasire neregulamentara pe pod și în pantă.
La volan se afla Iacob Chișărău. A ucis și a zdrobit vieți, destine și vise. Cu toate acestea nu a răspuns nici până azi în fața legii pentru fapta sa. A cerut fel de fel de expertize, a acuzat probleme medicale, a invocat sfinții și iadul, doar pentru a trage de timp, pentru a scăpa după ce a ucis.
Aproape doi ani a stat dosarul pe loc, aproape doi ani nu s-a făcut mai nimic: de la dosar lipseau fel de fel de probe, de la cele pe care trebuiau făcute de poliție și până la cele plătite. Dumnezeu este totuși alături de cei ce suferă. Chișărău a fost implicat în cazul corupției judecătorului Șerban- căutați asta pe www.infocs.ro ,și a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Asta parcă a deschis ochii justițiabililor și abia atunci s-au pus în mișcare rotițele justiției și ale bunului simț și în curând, Chișărău va fi obligat să dea ochii cu victimele în fața judecătorilor. Cu cei pe ai cărui copii i-a ucis.
Vizibil emotionat, tanarul isi aminteste cu groaza de ceea ce a urmat dupa teribilul accident.
Dintre cei patru pasageri ai mașinii, doar unul a scăpat cu zile. Grav accidentat, dar a scăpat viu. ,,După accident, recuperarea a fost foarte grea. Am stat 3 luni de zile la pat, apoi a trebuit sa fac in fiecare zi sport pentru a mă recupera. A trebuit sa renunț la cariera mea. Eram profesor de sport, dar după accident, nu am mai putut profesa” spune Alex Tamaș.
In mașină, alături de cei patru băieti se afla și o broscuță țestoasă care îi aparținea unuia dintre ei. Alex a fost cel care a salvat-o și a decis, ca în amintirea prietenilor, să abiă grijă de ea.
,,Broscuta nu a mai supraviețuit nici ea, eu am luat-o, dar la două zile a murit din cauza traumatismelor din timpul accidentului. mai spune Alex”
Acum, a rămas durerea și întrebatea ; ,,De ce? De ce tocmai ei? ”
,,Fiul doamnei din imagini, doamna Zlatia Cocar, se afla pe scaunul din dreapta față. Se numea Bien și era un tip extraordinar. De accident, mama lui a aflat mai mult de la televizor. A văzut ceva, nu a urmărit știrea exat, dar în suflet i-a încolțit îndoiala. L-a sunat, din păcate, i-a răpuns o altă voce, era polițistul aflat la fața locului. Acesta i-a dat teribila veste. Doamna Zlatia l-a crescut singură pe Bien. Fără tată” mai spune Alex.
,,Era într-o zi de vineri, zi în care Bien venea acasă de la facultate de la Timișoara. Venea cu trenul, îl știam în tren. Și totuși, am avut o presimțire că s-a întâmplat ceva, mi s-a confirmat asta în momentul în care l-am sunat și nu mi-a răspuns el, ci, mi-a răspuns la telefon un alt bărbat și s-a prezentat ca fiind de la Politie. De atunci, eu in fiecare zi vin de la serviciu si metg apoi direct la el, la cimitir. Aprins o lumânre, vorbesc cu el, îi spun ce am făcut și plec acasă. Mereu aștept să se întâmple ceva, doresc eliberarea, doresc adevărul, doresc liniștea. Îmi este dor, tare dor de el. În doi martie împlinea 22 de ani”.
În data de 28 martie, familiile îndoliate vor avea ocazia să dea ochii pentru prima dată cu Iacob Chisarau, soferul ucigaș de pe autoturismul de teren. Ancheta în acest caz a fost întarziată din cauza expertizelor și contraexpertizelor solicitate de Chișărău in dosar, in final teoria lui Chisarau potrivit careia si-a pierdut cunostinta in momentul in care a pierdut controlul volanului fiind desfintata de constatările medico-legale.
Chișărău a fost trimis in judecată în cazul accidentului pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravată și vătămare corporală gravă din culpă.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

3 comentarii la „VIDEO Durere, durere fără margini, dar cu o undă de speranță pentru adevăr în cazul celor 3 tineri uciși de Chișărău

  • 22 februarie 2013 la 13:11
    Permalink

    i-am cunoscut pe baieti..d-zeu sa-i aiba in paza..nemernicul tra sa plateasca pt nemernicie..si asa a taraganat-o..pe viata ar fi putin..ca la americani 250 de ani…

Comentariile sunt închise.