ActualitateSănatateToate Stirile

VIDEO Durere nemărginită, Casian are nevoie de ajutor

Se spune că cel mai greu este să fi părinte. Este o adevărată fericire, este un sentiment unic atunci când strângi la piept bucățica aceea de viață, de spirit în care Dumnezeu a pus atâtea minuni.
Ce poate fi mai frumos decât să vezi cum ,,minunea” căreia i-ai dat viață, spune primul cuvânt, face primii pași, cum crește zi de zi sub ochii tăi ca cea mai extraordinară creație a Lui Dumnezeu ,,udată” la rădăcina vieții de dragostea părintească.
Dar, toate acestea cad și se sfărâmă într-o clipită atunci când micuțul dă semne de boală, când ceva nu mai merge, ceva nu mai funcționează. Atunci, părinții intră în alertă, aleragă peste tot și bat la toate ușile în speranța că puiul de om se va face bine, va zâmbi, îți va șterge lacrima și va alerga din nou la joacă. Dar, câte-o dată se mai întâmplă ca tot ce fac părinții și cei din jur, să fie în zadar. Se întâmplă ca nici dragostea de mamă sau de tată cu tot ajutorul medicilor, să nu poată face nimic. Se întâmplă ce poate fi mai trist pe această lume, se întâmplă ceea ce minte umană nu poate concepe, nu poate accepta, dar se întâmplă: micuțul strop de viață, minunea cu ochii vi și plină de viață până mai ieri, să se stingă încet – încet precum o candelă ce și-a terminat undelemnul sau ca lumânarea ce se topește clipă de clipă.

Asa arata si asa era Casian in urma cu 3 ani când era sănătos

Mai grav este faptul că se mai întâmplă asemenea lucruri fără ca părinții să știe măcar de ce; ce le-a răpus bucuria și speranța, de ce boală suferă micuțul pentru a putea interveni.
Un asemenea caz mi-a fost dat să întâlnesc la noi, în Reșița. Este vorba de micuțul Casian Oța de numai 4 ani. La vârsta de un an, copilul s-a îmbolnăvit și nimeni nu știe de ce. De trei ani umblă părinții pe la ușile medicilor și nimeni nu le poate spune de ce boală suferă copilul lor. Casian a primit de la medicii specialiști, doctori în neurologie infantilă de la patru clinici din țară, nu mai puțin decât patru diagnostice, dar toate diferite și cu tratamente ineficiente și ..diferite.
Oamenii nu știu ce să mai facă, încotro să o apuce. La cine să mai apeleze. InfoCs a realizat un material video cu micuțul și familia acestuia, are vreo jumătate de oră și încercăm să vă prezentăm drama, aşa cum este ea, prin care trece familia Oţa în speranța că cineva îi poate ajuta cumva. Sunt binevenite și sfaturile, precum și donațiile pentru a putea continua investigațiile medicale și un tratament adecvat.
Casian este prizonier în propriul corp de aproape doi ani şi nimeni nu ştie de ce. Un băieţel de patru ani din Reşiţa a paralizat din senin şi până acum nu se ştie care este cauza reală a bolii.
În urmă cu trei ani, era un copil absolut normal, care mergea singur şi începuse să spună primele cuvinte. Boala s-a instalat perfid şi încet; încet Casian nu a mai putut să meargă. Şi apoi nici de vorbit nu a mai vorbit.
Au trecut doi ani de când au apărut primele semne că băieţelul nu se poate ţine singur, pe picioare. Acum, nu-şi mai poate susţine nici coloana vertebrală. Iar reflexele par să dispară treptat, şi la mâini. Elisabeta, mama lui, nu poate privi imaginile în care Casian era sănătos.
Atrofie musculară, atrofie cerebrală si sindromul piramido mix. Sunt doar câteva dintre diagnosticele primite până acum, după zeci de drumuri făcute la Timişoara şi Bucureşti.
Elisabeta vorbeşte şi plânge. Speră să afle că există undeva, un medic care-i poate salva băiatul. Ştie că nu are bani de analize, dar se roagă ca Dumnezeu să-i ajute copilul.
Dacă cineva îi poate ajuta, dacă le poate oferi un sprijin, o poate face la telefonul 0771426428 sau, depunând ori ce sumă în contul RO40RZBR0000060016989126 deschis ieri la RaiffesenBank filiala Resita pe numele mamei băiatului, Oța Elisabeta.

Comentarii

comentarii