VIDEO Este gustos, dar greu de curățat: Cum sa cureti mai usor grepfrutul ?!

grepfruitGrepfrutul este unul dintre fructele noastre preferate pe timp de iarna si nu numai. Este foarte bogat in vitamina C, vitamina A, fibre si potasiu. Daca este consumat in mod regulat, acest fruct-minune poate ajuta la imbunatatirea vederii, a digestiei si poate preveni raceala. De asemenea, el face parte din categoria super-alimentelor care pot preveni cancerul datorita continutului sau de licopen.
Pe langa faptul ca este foarte bun pentru organism, grepfrutul are si un gust deosebit. Care ar fi defectele lui? Poate faptul ca este destul de greu de curatat. Sau, cel putin, asa credeam pana acum. Recent am descoperit ca grepfrutul poate fi curatat fara prea mult efort si fara a face prea multa mizerie in jur. Trebuie doar sa respectam cativa pasi. Iata cum se curata mai rapid si mai usor acest fruct delicios.
Coaja se taie cu cutitul in partea de sus si in partea de jos, formand astfel doua capacele. Apoi, coaja se taie pe lateral si se desprinde usor.
Grepfrutul se imparte pe jumatate, asa cum ai face in mod obisnuit. Apoi, pentru fiecare felie in parte, se curata pielita de deasupra astfel incat pulpa feliei sa fie vizibila integrala si in acelasi timp sa ramana prinsa in continuare de restul fructului.
Ultimul pas este si mai simplu. Bagam degetele pe sub pulpa de grepfrut pentru a o desprinde de celalata jumatate de pielita. Procedam la fel cu fiecare felie in parte.

Urmariti filmuletul pentru o intelegere mai buna a explicatiei. Speram sa va fie de ajutor acest truc! 🙂

Comentarii

comentarii