VIDEO Eugen Băleanu: ,,Lupu ne amenință cu bătaia și incită oamenii”

Consilierii locali din Moldova Nouă obligați să voteze sume mari de bani cheltuite deja pe lucrări pe care aceștia nu le cunosc. În opinia unui dintre consilieri, mai grav este faptul că sumele respective au fost cheltuite pe lucrări pentru care nu s-a organizat nici o licitație și care au fost atribuite direct de primar, fără a consulta pe nimeni. Acum, pentru a intra în legalitate, primarul încearcă păcălirea consilierilor punându-i să voteze ,,în bloc” aceste sume.

[youtube id=”twZtaSbWIbE”]

Eugen Băleanu, președintele Partidului Verde, l-a acuzat într-o conferință de presă pe primarul din Moldova Nouă, Matei Lupu, de lipsă de comunicare și transparență.
Marți a avut loc ședința Consiliului Local Moldova Nouă în cadrul căreia trebuia votat exercițiul bugetar al anului anterior, dar și aprobat bugetul pe acest an. Cu 10 voturi împotrivă și 7 pentru, bugetul a fost respins, iar ședința s-a transformat în una cu scântei.

Președintele Partidului Verzilor și consilier local, Eugen Băleanu, rupe tăcerea și vine cu declarații dure la adresa edilului din Moldova Nouă. Acesta precizează că în tot anul 2014, Consiliul Local din Moldova Nouă, nu a făcut decât să voteze rectificări de buget din TVA, impozit și câteva proiect umilitoare pentru cei care știu ce înseamnă investiții: 500 de lei bani alocați unui concurs cu porumbei, 2000 de lei pentru balul bobocilor, sau bani alocați pentru balul pensionarilor. Cam acestea au fost proiectele de hotărâri propuse de către primar în ședințele de Consiliu Local.

Nici un proiect major de execuție nu a fost trecut prin Consiliul Local. Marile investiții au fost realizate cu încredințarea directă a primarului Matei Lupu, iar acum, consilierilor le-au fost puse acte ,,la grămadă” sub nas, mai exact, s-a încercat determinarea lor ca să voteze în masă, fără a știi practic ce votează. Consilierul Băleanu, susține că există câteva firme care fac legea în administrația locală din Moldova Nouă, iar consilierii locali, nu cunosc valoarea reală a investițiilor bugetare din anul 2014.

Și cu bugetul local pe anul 2015, este aceeași situație. Băleanu spune că primarul Lupu din Moldova Nouă, nu a consultat membrii Consiliului Local referitor la posibile investiții. Acest proiect, nu a trecut de votul majorității consilierilor; 10 dintre consilieri PV și PNL – votând împotriva bugetului pe anul în curs și doar 7 consilieri PSD au votat pentru buget.

Eugen Băleanu spune că toate investițiile anterioare de la Moldova Nouă s-au făcut total netransparent prin încredințări directe pentru firmele de casă ale primarului Matei Lupu, că atmosfera în Consiliul Local este una total netransparentă, abuzivă și nu există nici un pic de comunicare. Mai mult chiar Consiliul Local din Moldova Nouă este doar o mașinărie de ridicat mâna, a mai spus președintele Partidului Verde. În aceeași conferință de presă Consilierul Local de la Moldova Nouă l-a acuzat pe primarul Matei Lupu că ședințele comisiilor de specialitate nu au loc, că aleșii din Consiliu local nu știu nimic din ce ar trebui să voteze, iar un vot înseamnă o asumare de responsabilitate care poate duce într-un anumit moment la o lipsire de libertare pe care el nu vrea să și-o asume. După ce aleșii locali ai opoziției din Moldova Nouă nu au votat astăzi bugetul, ei au fost amenințați pe stradă de fotbaliști și profesori că datorită lor, vor rămâne fără salarii. Chiar și aparatul propriu al primăriei, sau profesorii sunt incitați de primarul Matei Lupu, să-i amenințe pe consilierii locali ai opoziției, a mai afirmat Eugen Băleanu.

Băleanu a precizat că va face două sesizări la DNA. Una dintre acestea, vizează execuția bugetară a orașului Moldova Nouă pentru anul 2014, iar cealaltă, se referă la proiectul modernizării sălii de sport – un proiect din fonduri guvernamentale început în 2008-2009 și întrerupt în 2011.

Consilierul susține că o parte a lucrărilor realizate la sala de sport din localitate nu sunt curpinse în proiect și că din 2011, lucrarea este sistată și nimeni nu ia măsuri de lămurire și soluționare a ilegalităților care au luat amplare la Moldova Nouă.

Marți a fost a doua ședință a Consiliului Local Moldova Nouă în care nu a fost votat bugetul. A treia ședință este programată pe 10 martie și în cazul în care bugetul nu va trece, se riscă dizolvarea Consiliului Local și organizarea de alegeri anticipate.

În ediția de miercuri, vă vom prezenta poziția liderului PNL și a primarului Matei Lupu.

Comentarii

comentarii