VIDEO EXCLUSIV Promenada inimii de Ziua Inimii cu rotaryeni la Reșița

Traseul inimilor (41)Rotarienii reșițeni au organizat în acest weekend o acțiune inedită cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii. Nu a contat că plouă, că este vreme urâtă, că a fost rece; cei interesați de mișcare și sănătate au luat umbrela în mână și au răspuns invitației organizatorilor.
Promenadele inimii – trasee speciale în parcurile și cartierele reșițene pentru încurajarea mișcării, au fost inaugurate cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.
”Mișcarea este cea mai ieftină și eficientă investiție în sănătate! Vă invit pe toti să parcurgeți traseele stabilite, marcate pentru moment în Parcul Tricolorului și Micro II pentru a preveni bolile de inimă, pentru o viață mai sănătoasă. Traseul este marcat cu panouri și este făcut cu ajutorul specialiștilor”  a spus secretarul rotarienilor reșițeni, Virgil Oprișa. ,,“Promenada Inimilor” le oferă reșițenilor posibilitatea de a realiza plimbări pe trasee stabilite, care trebuie parcurse într-o anumită perioadă de timp, fie că sunt pacienţi cu afecţiuni cardiace, fie că sunt persoane sănătoase interesate de măsuri de prevenţie a bolilor cardiovasculare” a spus pentru InfoCs președinta Rotary Reșița, profesorul Nadia Potoceanu, doctor în inginerie.
Cu toate că a plouat, la Reșița au răspuns apelului Clubului Rotary aproape 90 de reșițeni. Asta înseamnă foarte mult având în vedere că la Timișoara au fost prezenți vreo 10 oameni, la Cluj vreo 40 și la Arad vreo 35.

Comentarii

comentarii