VIDEO Fără tramvai si linii, dar cu autobuze electrice noi în Reșița

Reșița ar putea scăpa în curând de liniile de tramvai. O veste bună pentru reșițeni și mai ales pentru conducătorii auto care se confruntă cu probleme în trafic datorită acestor linii care nu-și mai au utilitate.
Viceprimarul Ioan Crina a subliniat că există mari șanse ca în Reșița să fie aduși bani europeni pentru infrastructură, componentă cuprinsă în proiecte POR, Axa 4.1, cu finanțare pentru refacerea infrastructurii căii de rulare a tramvaielor și pentru autobuze sau troleibuze electrice. Decizia referitor la ce fel de mijloc de transport va avea orașul va veni după un răspuns în urma studiului de fezabilitate.

”Știți că am fost adeptul scoaterii liniilor de tramvai și mai de mult, pentru că oricum nu mai pot fi folosite. Era absurd să le ții! Chiar dacă se ajungea la tramvai, trebuiau alte linii și atunci oricum trebuaiu scoase”, a precizat viceprimarul.

Aceste linii aduc o serie de impedimente atât în ceea ce privește traficul rutier cât și dificultățile create în intersecții. Cum tramvaiul iese din discuție în planurile administrației locale actuale legate de îmbunătățirea transportului în comun, preferințele se îndreaptă către autobuze electrice și autobuzele dotate cu Euro 6.

”Transportul în comun în Reșița este axat pe două componente. Transportul intern pe lungimea orașului și traseele externe, cartierele și satele aparținătoare. Mie personal mi se pare cea mai ieftină și cea mai bună variantă: autobuze electrice pentru interior și autobuze euro 6 pentru exterior”, a mai spus Ioan Crina.

În cazul în care studiul de fezabilitate nu va permite acest lucru, următoarea variantă gândită de către administrația locală ar fi cea a firobuzelor, o variantă de altfel mai ieftină pentru un transport în comun de calitate.

Banii alocați pentru modernizarea transportului în comun în Reșița nu sunt suficienți pentru a acoperi întreg municipiul, dar cei din conducerea administrației susțin că se caută cele mai bune soluții în acest sens pentru a se atinge scopul principal al acestui proiect și anume eliminarea noxelor și îmbunătățirea traficului. Banii alocați din fonduri europene pentru transport vor fi folosiți pentru echipament (autobuze) și reabilitarea traseelor.

Până anul viitor serviciul transportului în comun este scos la licitație. Pentru ca el să devină administrat de către Primărie cade în sarcina viitorului Consiliu Local să decidă în acest sens și să gestioneze situația, a subliniat viceprimarul Ioan Crina.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Fără tramvai si linii, dar cu autobuze electrice noi în Reșița

  • 17 aprilie 2016 la 12:00
    Permalink

    Birocraticii astia resiteni INCULTI TEHNIC, se pare ca si-au vîndut creierul la ebay pt. 1 leu kilogramul. Pai mai oameni buni ! N-ati fost în stare sa întretineti UN fir contact pt. tramvai si credeti ca sînteti capabili sa întretineti DOUA fire contact pt. troleu? Ce faceti cu traseele marginase? Acolo bagati diessele împutite cu care circulati si acum? Poate ar trebui…. „sa va dea dumnezeu mintea de pe urma” sa treceti si voi la AUTOBUZE ELECTRICE ce merg pe baterii, autobuze SEMI-HIBRIDE unde un motor mic pe combustie clasica încarca bateriile fara sa fie racordat la transmisie asa cum se face si în alte tari. Peste tot se desfiinteaza troleurile datorita costurilor exorbitant de mari la capitolul întretinere retea fire contact, numai voi va treziti sa bagati troleu. Parca va-ti fi nascut cu curu-n sus si acuma încercati sa reinventati roata. Pai sa nu se mai mire nimeni ca în România merg treburile asa cum merg.

Comentariile sunt închise.