VIDEO Fatalitatea se abate peste Combinatul Siderurgic de la Oţelu Roşu- 450 de oameni disponibilizaţi

Otelu Rosu 2011 (45)Se pare că de ceea ce se temeau mai mult, siderurgiştii de la Combinatul Siderurgic din Oţelu Roşu nu au scăpat. În cel mai scurt timp, despre angajaţii Combinatului- fost component a colosului Mechel, se va putea vorbi doar la trecut. Cel puţin 450 angajaţi, adică 97% din efectivul actual, vor fi trecuţi în şomaj. În prezent, mai exact din luna octombrie a anului trecut, siderurgiştii sunt în şomaj tehnic cu 70% din salariu.

Prima decizie a şi fost emisă încă de miercuri, dar Sindicatul a reuşit blocarea actelor fiindcă nu a fost specificată în decizie acordarea celor trei salarii compensatorii în conformitate cu Contractul colectiv de muncă. Oamenii sunt siguri că vor fi trimişi în şomaj fiindcă totul a fost premeditat. Mai exact, fostul proprietar rus a vândut Combinatul pe câţiva lei după care tot el, a cerut intrarea în insolvenţă fiindcă se ştie că în cazul acestei proceduri, nu se acordă salarii compensatorii în caz de disponbilizări colective. Cel mai bun exemplu sunt cei 500 de angajaţi de la UCM Reşiţa care vor pleca acasă.
Legat de această problemă, Sindicatul a începzt demersurile legale pentru proteste. ,,Angajaţii Mechel Oţelu Roşu vor protesta de luni începând în faţa Combinatului, solicitând plata celor trei salarii compensatorii, prevăzute de contractul colectiv de muncă” spune liderul sindical, Victor Sabău care a făcut unele declaraţii pentru InoCs.
Protestele vor avea loc de luni, 25 martie și până joi, 28 martie, între orele 8 și 16.
InfoCs vă oferă o înregistrare a declaraţiilor liderului sindical Victor Sabău- înregistrare din care veţi afla şi alte probleme şi dedesubturi petrecute la combinat.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Fatalitatea se abate peste Combinatul Siderurgic de la Oţelu Roşu- 450 de oameni disponibilizaţi

  • 22 martie 2013 la 15:05
    Permalink

    la 0730 – 843875 se ofera locuri de munca chiar pe aceasta publicatie on-line sus-dreapta pe format. Chai scrie ca NOI TE PUTEM AJUTA.

Comentariile sunt închise.